(c) LR Švietimo ir mokslo ministerijos nuotr.

Šiandien Švietimo ir mokslo ministerijoje fotografas, keliautojas, dokumentinių filmų kūrėjas, albumo “Neregėta Lietuva” autorius Marius Jovaiša įteikė švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui 1500 albumų „Neregėta Lietuva 2009“, kurie bus padovanoti Lietuvos mokyklų bibliotekoms.

Už kiekvieną knygą Tūkstantmečio ąžuolyne yra sodinamas ąžuolas, taigi kiekvienos mokyklos vardu bus pasodinta po ąžuolą.Sklypą Kėdainių rajone, kuriame kuriamas ąžuolynas, paskyrė Generalinė miškų urėdija. Iš viso jau pasodinta 6 000 ąžuolų. Ąžuolyne bus įrengtos atminimo lentos, kuriose išvardyti visi ąžuolus pasodinę asmenys.

„Šis įvykis unikalus. Dažniausiai ministerija sulaukia prašymų – paremti, padėti ar prisidėti prie projektų. O dabar – tik priimti dovaną ir padėti ją išdalyti. Knyga “Neregėta Lietuva” primena, kad tai, ko dažnas ieško svečiose šalyse, – gali rasti namuose. Ir tai ne vien gamtos, kraštovaizdžio grožis. O šios knygos atsiradimo istorija, manau, yra geriausias pavyzdys mokiniams, kiek daug gali nuveikti iniciatyvus, idėjų turintis žmogus“,- dėkodamas už vertingą dovaną, skirtą mokykloms, sakė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Pasak ministro, kiekvienas pagal išgales gali tapti neregėtos Lietuvos kūrėju.

“Idėja kiekvienai Lietuvos mokyklai padovanoti po knygą ir pasodinti po ąžuolą kilo bemąstant apie Lietuvos Tūkstantmečio ąžuolyno ateitį. Norime, kad ąžuolynas būtų ilgalaikis projektas, kad kuo daugiau Lietuvos žmonių jaustų gilų dvasinį ryšį su ta gražia vieta pačiame mūsų šalies centre. Viskas prasideda nuo vaikų, nuo to, kokius pagrindus jiems suteikiame. Tikiuosi, kad šis albumas paskatins juos giliau pažinti gimtąjį kraštą, pamilti jį visa širdimi”,- sakė Marius Jovaiša.

„Neregėta Lietuva 2009” – Lietuvos vardo Tūkstantmečio jubiliejui skirtas leidinys, kuriame pateikiama 100 įspūdingiausių Lietuvos aerofotografijų.

Albumus švietimo skyriai galės pasiimti Švietimo aprūpinimo centre (Geležinio Vilko g.12).
Detalesnė informacija: Regina Jokubauskaitė, tel. (8 5 ) 264 94 76.

LR Švietimo ir mokslo ministerija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: