Vytauto Didžiojo universitetas

Gruodžio 9 d. K. Donelaičio g. 52 antrojo aukšto fojė 10 val. 30 min. įvyks oficiali Kinijos Liaudies Respublikos ambasados knygų dovanojimo Vytauto Didžiojo universitetui ceremonija. Ambasadoriaus Lietuvoje Tongo Mingtao įteikiamos aukštos meninės ir poligrafinės kokybės knygos atvers galimybes iš arčiau pažinti Kinijos istoriją, kultūrą, politikos ir visuomenės reiškinius.

Universiteto istorijoje tai – svarbus įvykis, leisiantis užmegzti tampresnius bendradarbiavimo su Kinijos ambasada ryšius. “Dovanodama knygas, Kinijos ambasada prisideda prie šios šalies kultūros ir kitų sričių studijų plėtros mūsų universitete ir Lietuvoje. 2009 m. Azijos studijų centre (Vaižganto g. 30) duris atvėrė nauja bibliotekos skaitykla, kurios fonduose leidinių apie Kiniją ir kinų kalba turėjome labai nedaug, todėl ši naujausių leidinių kolekcija yra didelė dovana ne tik visiems besimokantiems ir besidomintiems universiteto bendruomenės nariams, bet ir miesto gyventojams”, – teigė Azijos studijų centro vadovas Aurelijus Zykas.

Prieš keliaudamos į Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto Azijos studijų centrą, Kinijos ambasados dovanotos knygos bus eksponuojamos VDU bibliotekos (K. Donelaičio g. 52) parodų stenduose nuo gruodžio 9 iki 22 dienos.

“Dovanotų knygų kolekciją sudaro 500 naujų leidinių apie Kinijos kultūrą ir meną, švietimą, istoriją, geografiją, politiką, teisę, religiją, mokslą ir technologijas anglų bei kinų – anglų kalbomis. Tai – informaciniai, kinų kalbos mokymuisi skirti leidiniai, fotografijų ir meno albumai, turistinė bei mokslo populiarioji literatūra”, – apie aukštos meninės ir poligrafinės kokybės leidinius, kurių vertė siekia beveik 10 000 litų, pasakojo VDU bibliotekos direktorė Lina Bloveščiūnienė.

Kaip teigia Kinijos ambasados atstovai, knygas jie nutarė dovanoti Vytauto Didžiojo universitetui siekdami skatinti studentų ir tyrėjų pažintį su Kinijos istorija, filosofija, kultūra. “Norime, kad jie daugiau sužinotų apie Kiniją, jos vystymąsi. Šis bendradarbiavimas sustiprins informacijos apie skirtingas kultūras mainus”, – teigė ambasados atstovė Du Ying.

Vytauto Didžiojo universiteto Užsienio kalbų centre kinų kalba dėstoma nuo 2008 metų ir per penkis semestrus šią kalbą jau mokėsi 135 studentai trijuose siūlomos kalbos lygiuose. Anot centro direktorės Nemiros Mačianskienės, svarbu plėtoti kinų kalbos ir kultūros kursų pasiūlą, atveriant studentams galimybes plačiau susipažinti su šalimi, kurios kalbą studijuojama, pasakojant apie tos šalies kultūrą. “Platesnis susipažinimas su šalimi skaitant jos literatūrą ne tik sudarys sąlygas autentiškam kalbos vartojimui ir įgytų gebėjimų praktiniam pritaikymui, bet ir leis pajusti vidinę šios šalies kultūros didybę ir jos milžinišką įtaką žmogui ir pasauliui”, – apie dovanojimų knygų reikšmę pasakojo UKC direktorė N. Mačianskienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: