Klaipėdiečiai domisi Kauno miesto švietimo ir ugdymo skyriaus patirtimi
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lapkričio 24 d. mero pavaduotojas Vytautas Vasilenko, Švietimo ir ugdymo skyriaus atstovai priėmė Klaipėdos delegaciją, kalbėjo apie švietimo reformą, domėjosi kauniečių gerąja patirtimi.

Apie ugdymo įstaigų pertvarką kalbėjo mero pavaduotojas V. Vasilenko, skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas, Švietimo ir kultūros įstaigų veiklos analizės skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika ir Formaliojo švietimo poskyrio vedėja Vilija Adaškevičienė.

„Turim išspręsti mokyklų tinklo pertvarkos problemą ir dėl mokinių skaičiaus mažėjimo, ir dėl lėšų taupymo. Negalim laikyti pustuščių mokyklų, kadangi per dešint metų mokinių skaičius sumažėjo 20 tūkst. Man nepatinka dabar galiojantis mokinio krepšelis“, – sakė mero pavaduotojas V. Vasilenko.

„Pagal mūsų parengtą planą kitais metais 11 klases galės formuoti tik 4 mokyklos. Yra atvejų, kai sujungti gretimas mokyklas būtina, kadangi nei vienoje, nei kitoje neužtenka mokinių. Turim parengę planą, kitą savaitę jį pateiksime Mokyklų tinklo pertvarkos darbo grupei, o paskui svarstys miesto Taryba. Mes atliekame įvairias analizes, po to pateikiame pasiūlymus politikams“, – sakė vedėjas A. Bagdonas.

Apie atliekamus tyrimus, analizes kalbėjo Švietimo ir kultūros įstaigų veiklos analizės skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.
„Analizuojame išrorės ir vidaus audito duomenis, padarome išvadas, paskui laiškais pateikiame informaciją mokykloms.

Įvairiapusiška informacija internete pateikiama ir tėvams, tuomet jiems nereikia vadovautis kaimyno ar pažįstamo rekomendacijomis, kuri mokykla yra geresnė. Mūsų siunčiami laiškai mokykloms taip pat yra vertingi – vadovai juos analizuoja ir mato, kurioje srityje reikia pasitempti, kur daromos klaidos, ko reikia pasimokyti iš kolegų. Analizuojam finansinius dalykus, pateikiam informaciją apie pastatų būklę, remontus, apibendrinam viešuosius pirkimus, nes šioje srityje vis pasitaiko klaidų. Stebime, kokią įtaką vadovų kvalifikacija turi darbo rezultatams.

Klaipėdiečiai yra pasiekę gražių rezultatų, todėl mes ir iš jūsų daug ko galime pasimokyti“, – kalbėjo V. Mažeika.

„Kuratoriai nuolat vyksta į mokyklas, ne tam, kad tik kontroliuotų, o kad suteiktų pagalbą, kad po to pasiektume geresnių rezultatų“, – sakė V. Adaškevičienė.

Svečiams buvo pateikta informacija apie tai, kaip Kaune priimami vaikai į ikimokyklines įstaigas. Informacija apie laisvas vietas yra vieša.

„Iš esmės vietų darželiuose netrūksta, vienuose rajonuose trūksta, o kituose – yra laisvų vietų, bet tėvai nenori vaikų vežioti iš vieno miesto krašto į kitą“, – sakė vedėjas A. Bagdonas.

Kauniečiai svečiams kalbėjo apie tai, kai bendradarbiaujama su muziejais. Pažymėta, kad sudarytos sutartys su Filharmonija, teatru, kad įsteigtas Metų mokytojo apdovanojimas, kad Profesinės šventės proga kasmet surengiamas koncertas mokytojams Sporto halėje. Kad meras apdovanoja mokinius – olimpiadų, konkursų ir sporto varžybų nugalėtojus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: