© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Klaipėdos uosto krovinių apyvarta liepos mėnesį pasižymėjo nuosaikia kilimo dinamika – prie įvairių sukrėtimų pripratusio uosto rezultatai nerodo geopolitinės įtampos ženklų, naujų suvaržymų nei matyti, nei apie juos girdėti, penktadienį rašo “Lietuvos žinios”.

Uosto rinkodaros ir administracijos direktorius Artūras Drungilas liepos mėnesio statistikos parodymą, kad bemaž 80 tūkst. tonų sumažėjo rusiškų rūdų apyvarta, nesieja su Rusijos atsakomaisiais veiksmais Europos Sąjungai – iš dalies šį sumažėjimą lėmė rugpjūčio pirmomis dienomis baigta 70 tūkst. tonų talpos laivo krova.

“Kol kas pastebime tik seniau pradėtas taikyti sankcijas šaldytiems produktams. Bet džiugina tai, kad gabenama daugiau ro-ro krovinių, kurių dalis toliau taip pat keliauja į Rusiją. Naujų suvaržymų nei matyti, nei apie juos girdėti. Apyvartos tempas geras. Laukiame naujo lietuviškų grūdų eksporto sezono. Žemdirbiai kalba, kad derlius neblogas. Tikimės maždaug 2 mln. tonų grūdų ir bendros 3 mln. tonų žemės ūkio kultūrų apyvartos. Pagal mūsų prognozes, šiemet gali būti perkrauta daugiau kaip 35 mln. tonų krovinių”, – uosto rezultatus dienraščiui komentavo A. Drungilas.

Nuo metų pradžios Klaipėdos uoste krauta 20,6 mln. tonų krovinių, pernai tuo pačiu metu – 19,9 mln. tonų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: