Organizatorių archyvo nuotr.

Prižiūrint sodą yra gana sudėtinga išsiversti be žoliapjovės, todėl gana dažnai kyla klausimas, kokio tipo vejapjovė galėtų būti geriausiu pasirinkimu. Rinktis tikrai turime iš ko, todėl naudinga aptarti, kokie yra pagrindiniai įvairių žoliapjovių tipų privalumai ir trūkumai. Į tai atsižvelgę priimti tam tikrą sprendimą galėsite kur kas paprasčiau, ir tuomet teliks tik įvertinti keletą svarbiausių žoliapjovės savybių. Jei tokią techniką nuspręsite pirkti el. svetainėje, galėsite pasirinkti prekių atranką pagal tam tikras jus dominančias savybes, ir tai tikrai padės paspartinti paiešką.

Elektrinės žoliapjovės

Jei tenka prižiūrėti tik kieme augančią žolę, puikia pasirinkimo galimybe gali būti elektrinės vejapjovės, kurios džiugina ekologiškumu ir nedideliu triukšmo lygiu. Elektrinės vejapjovės yra ganėtinai lengvos ir kompaktiškos, todėl jas paprasta transportuoti, o žolės pjovimas nereikalauja pernelyg didelių fizinių pastangų. Kai kurių modelių elektrinėms vejapjovėms gali stigti efektyvumo pjaunant tankią ir kietą žolę, todėl rinktis tokią vejapjovę reikėtų itin atidžiai. Kitas tokios vejapjovės trūkumas – tai galimybė pjauti žolę išimtinai tik tose vietovėse, kuriose yra galimybė vejapjovę pajungti į elektros lizdą.

Benzininės vejapjovės

Benzininiai trimeriai džiugina galingumu ir efektyvumu, todėl nieko stebėtino, kad šio tipo vejapjovės sulaukia iš tiesų nemažo populiarumo. Pasirinkus tokią žoliapjovę nereikia rūpintis, kad žolė būtų pjaunama ganėtinai netoli namų: kadangi šioms vejapjovėms nėra reikalinga elektra, tokio tipo vejapjovę galima naudoti ir atokiose pievose, kuriose nerasime elektros lizdo. Vis dėlto, svarbu paminėti ir tam tikrus benzininės vejapjovės trūkumus: tokia technika yra ganėtinai sunki ir nelabai manevringa.

Akumuliatorinės vejapjovės

Akumuliatorinės vejapjovės – gana ekologiškas pasirinkimas. Pasirinkus tokią vejapjovę netenka rūpintis, ar elektros lizdas yra ganėtinai arti, tačiau visuomet svarbu nepamiršti įkrauti vejapjovės akumuliatoriaus. Akumuliatorinę vejapjovę galima naudoti ne tik šalia namų, bet ir atokesnėse vietovėse, tačiau įvertinkite tai, ar išsikrovus akumuliatoriui bus galimybė jį įkrauti. Renkantis tokio tipo vejapjovę ypatingai svarbu atsižvelgti į tai, ar akumuliatoriaus talpa yra pakankamai didelė, antraip įkrauta vejapjovė gali veikti tik gana trumpą laiką.

Mechaninės vejapjovės

Tai – ekonomiškas pasirinkimas, kuris tam tikrais atvejais taip pat gali būti palankia pasirinkimo galimybe. Mechaninės vejapjovės geriausiai pasiteisina tuomet, jei pjaunamos žolės plotas yra ganėtinai nedidelis, nes priešingu atveju vejos priežiūra gali pareikalauti pernelyg didelių pastangų.

Sodo traktoriukai

Tokia sodo technika geriausiai pasiteisina tuomet, kada pjaunamos žolės plotai yra ganėtinai dideli. Sodo traktoriukai garantuoja, kad žolės pjovimas bus ne tik paprastas, bet taip pat nereikalaujantis daug laiko ir tikrai efektyvus. Nors tokia sodo technika pareikalaus gerokai didesnių išlaidų nei kitų tipų vejapjovės, tačiau dauguma pardavėjų siūlo galimybę tokią sodo techniką pirkti išsimokėtinai, taigi, tikrai neteks nerimauti, kad tokia įranga jums bus paprasčiausiai neįperkama. Jei pasiryšite įsigyti būtent tokią vejapjovę, turėtumėte įvertinti, ar pjaunamos žolės plotas tikrai yra ganėtinai didelis, ir ar šienaujamoje teritorijoje nėra pernelyg daug kliūčių, kurios naudojimąsi sodo traktoriuku gali gerokai apsunkinti.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis vejapjovę?

Apie internetinėse parduotuvėse siūlomas vejapjoves visada galite sužinoti daugiau skaitydami pateiktus produkcijos aprašymus. Taip pat renkantis tokią produkciją naudinga pažymėti tam tikras prekių savybes, pagal kurias atrasti geriausius sprendimus bus galima gerokai paprasčiau. Jei kiltų tam tikrų klausimų (ar paprasčiausiai būtų sunku apsispręsti), visada naudinga pasitarti su klientus aptarnaujančiais specialistais, ir jie jums tikrai pateiks nemažai naudingos informacijos, kuri gali padėti paprasčiau išsirinkti tinkamiausią produkciją.

Užsakymo Nr. KMC210095

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: