Kompiuterinio raštingumo kursai Karmėlavos gyventojams
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugpjūčio 18 d. Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje informacinių technologijų (IT) kabinete šurmuliavo ne mokiniai, o „studentai“: UAB „Protraining Academy“, svetingai priimti gimnazijos direktorės Rimos Kuktienės, organizavo kelių pakopų kursus Karmėlavos gyventojams (jauniems ir ne visai jauniems), kurie norėjo išmokti arba patobulinti savo žinias apie IT.

Kursai vyko dešimt darbo dienų po keturias akademines valandas. Pavargusioms galvoms ir akims pailsėti – penkiolikos minučių pertraukėlės.

Dar linksmesni, kupini nuostabos ir pasididžiavimo savimi buvo kursai pradedantiesiems. Dauguma kursantų pirmą kartą nedrąsiai prisėdo prie kompiuterių, atsargiai lietė pelę.

Viena „studentė“ džiaugėsi: „Tai tikras stebuklas. Aš turiu savo elektroninio pašto dėžutę ir galiu rašyti bei gauti laiškus, bendrauti su išvykusia dukra“. Kita gyrėsi: „Anksčiau nuo kompiuterio tik dulkes nuvalydavau, o dabar jį naudoju savo reikmėms…“.

Abiejų grupių lankytojai dėkojo kursų vedėjai, IT mokytojai Neringai Stasiūnienei, tvirtindami, kad ji geba išmokyti net tuos, kurie atrodė – (net patys sau) – beviltiški.

Po mokslo buvo egzaminai, grupių žinios patikrintos testais. Kad kursai buvo labai naudingi ir reikalingi, įrodė užpildytos anketos: daugelis kursų dalyvių rašė, kad mielai tobulintųsi toliau.

Šiuo metu kursai tebevyksta: Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje laukiami visi, norintys išmokti arba patobulinti savo IT įgūdžius.

Numatomos kompiuterinio raštingumo kursų datos:

– Nuo spalio 10 d. – pažengusiųjų grupė, skirta vyresniems kaip 45 metai asmenims (40 akademinių valandų).

– Nuo lapkričio 21 d. – pradedančiųjų grupė, skirta asmenims iki 45 metų (40 akademinių valandų).

– Nuo lapkričio 22 d. – ECDL (ES pripažintas kompiuterinio raštingumo pažymėjimas) mokymų grupė (80 akademinių valandų).

– Nuo 2012 m. sausio 9 d. – pradedančiųjų grupė vyresniems kaip 45 metai asmenims (40 akademinių valandų).

– Nuo 2012 m. vasario 20 d. – pažengusiųjų grupė, skirta asmenims iki 45 m. (40 akademinių valandų).

Visi kursai yra nemokami ir vyksta nuo 16.00 iki 19.15 valandos su 15 minučių pertrauka. Visi pageidaujantys gali registruotis telefonu 8 657 83 182.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: