Koncerte
(c) M. Kiaušaitės archyvo nuotr.
Andrius Kaniava

Praeitą šeštadienį, spalio 22 d., įvyko koncertų ciklo „Kalbanti muzika“ atidarymas, kuriame žiūrovai klausėsi ir bendravo su teatro ir kino aktoriumi bei režisieriumi, vienu garsiausiu bardu Lietuvoje – Kostu Smoriginu.

Koncerto metu klausytojai išgirdo tiek gerai žinomas, tiek ir negirdėtas, naujajame albume pasirodysiančias dainas.

Atlikėjas sulaukė gausybės įvairiausių klausimų, o klausytojai išgirdo nuoširdžių, smagių, kartais ir labai juokingų atsakymų. Gavęs klausimą „kokį filmą šiuo metu rodytumėte, jeigu būtumėte televizijos ekranas“, Kostas Smoriginas susimąstė, nes anot jo, tai būtų labai atsakingas sprendimas, tačiau ilgai nedvejojęs atsakė, jog pasirinktų multiplikacinį filmuką – Mikė Pukuotukas, kuris jo manymu yra vienas iš nuoširdžiausių kada nors rodytų filmukų.

Daugelis klausytojų nustebo išgirdę, jog Kostas Smoriginas yra didelis šiuolaikinių technologijų gerbėjas ir neįsivaizduoja savęs be kompiuterio ar išmaniojo telefono. Koncerto metu atlikėjas pasakojo apie kūrybą, kas įkvėpė vieną ar kitą dainą, smagius nutikimus gyvenime ir scenoje, gastroles, šeimą, draugus, apie daugelį dalykų, kurie leido dar labiau pažinti talentingą, visapusišką menininką.

Antrasis muzikinio ciklo „Kalbanti muzika“ koncertas įvyks lapkričio 3 d., kuriame žiūrovai bus kviečiami klausytis ir bendrauti su Andriumi Kaniava.

Tai Keistuolių teatro aktorius, režisierius, kompozitorius, tekstų autorius ir dainininkas, kurio kūryboje visada galima įžvelgti vaikišką nuoširdumą ir neišsenkančią gerą nuotaiką. Kaniavos gerbėjai jau žino, kad išgirdus Andrių sakant „o dabar labai rimtai, be juokų“ netrukus teks kvatoti iš dar vieno aktoriaus sąmojo, todėl koncertuose niekados netrūksta juoko ir plojimų.

Nors atlikėjas pažįstamas iš daugybės spektaklių, jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be muzikos, pasak jo, geriausias susitikimas su gerbėjais – koncertas. Nenuostabu, jog už atlikėjo nuoširdumą gerbėjai dėkoja plodami atsistoję ir nenori išleisti jį nuo scenos. Koncerte savo kūrybą Andrius Kaniava pristatys kartu su profesionaliais muzikantais Aleksandru Ten (gitara) ir Sigitu Mickiu (klavišiniai).

Koncerte „Kalbanti muzika“ su Andriumi Kaniava ir grupe, galėsite išgirsti mylimo atlikėjo dainų ir daugiau sužinoti apie jį patį; kieno paskatintas pradėjo kurti, kuri daina jam pati artimiausia ir brangiausia, kokias išdaigas krėtė mokykloje, koks smagiausias nuotykis nutiko scenoje ir daugybę kitų.

Šiltas ir jaukus rudens vakaras lapkričio 3 d., 19 val., su Andriumi Kaniava ir grupe, laisvalaikio namuose Nautilus (Savanorių pr. 124, Kaunas). Bilietus galima įsigyti čia.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: