© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vietos savivaldos reguliuojamų šilumos gamybos įmonių vartotojams tiekiamos šilumos kaina vartotojams galėtų būti mažesnė, jeigu įsigydamos biokurą įmonės siektų kuo didesnės konkurencinės aplinkos, tačiau vietoj to įmonės į skelbiamų konkursų sąlygas prirašo įvairių kvalifikacinių reikalavimų, kurie galimų tiekėjų skaičių dažniausiai apriboja iki vieno, rašo dienraštis “Verslo žinios”.

Dienraščio kalbinami rinkos dalyviai tvirtina, kad reikalauti žaliavos kaloringumo, šilumingumo, frakcijos dydžio ar drėgmės parametrų iš pretendento įtraukti į sutartį – savaime suprantamas dalykas. Tačiau yra atvejų, kai sutarties sąlygose buvo reikalaujama, kad tiekėjo atvežama biokuro žaliava atitiktų tam tikrą cheminę sudėtį.

“Jeigu aukštus kvalifikacinius reikalavimus įveikti ir konkursą laimėti sugeba ne tas tiekėjas, kuriam sutartis buvo numatyta, – ar dėl to, kad laimėjusią partiją finansiškai rėmė per rinkimus, ar dėl to, kad dalį naudos gauna atsakingi savivaldybės pareigūnai, – kiekviena atvežama biokuro siunta tikrinama preciziškai pagal visus parametrus, o radus neatitikimų išrašomos baudos”, – dienraščiui pasakojo rinkos dalyvis su sąlyga, kad jo pavardė nebus minima.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: