(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šeštadienio vakaras, įsijungiu televizorių, ir suprantu, kad jis daug geriau atrodo neįjungtas. Populiariausi Lietuvos televizijos kanalai rodo tą pačią programą – nesibaigiančius šokių vakarus. Ne kitaip būna ir kitomis dienomis – tos pačios tematikos, talentų „ieškančios“ (na kiek gi gali būti tų „talentų“ mūsų mažoj Lietuvėlėj?) laidos.

Konkurencija yra geras dalykas, bet kai jos per daug, kenčia ir „bunka“ sėdintieji sėdintys prie įjungtų televizorių. O ir tas nepaliaujamas ženkliuko „Premjera“ rodymas, kurio, drįstu teigti, iki šiol niekuomet tiek nenaudodavo šios dvi televizijos, kaip kad dabar. Premjera tai premjera, bet kai ji skelbiama filmui, kuris rodomas trečią kartą, tai peržengia ribas.

Tuščia ta mūsų televizija. Publicistikos laidos, kurios tūrėtų būti bent kažkiek naudingesnės, neranda kitos medžiagos, kaip apie pedofilus ar Brazauskus (bent jau Jonaičių kultas pasibaigė). Aš jau net nekalbu apie tas itin tuščiavidures bulvarines laidas, kurios tik skandalus ir blondinių gyvenimą viešina. Geriau vaikų neprileisti prie televizoriaus, nes po tokių laidų išaugs buka vartotojų karta.

Beje, ar jums neiškyla klausimas, kokia talentinga ta mūsų maža Lietuvėlė? Štai, jau antrus metus renkami talentai, ir net ne per vieną televiziją! Abejoju, ar net kita didelių galimybių šalis turi tiek talentingų gyventojų. Atrodo, mūsų tik trys milijonai, o dar kiek kūdikių, emigrantų, senyvo amžiaus žmonių, kalėjime atostogaujančiųjų, ir vis tiek, kaip nemažėja tų talentingų, taip nemažėja.

O dar kiek pramogų pasaulio atstovų, kurie tokie talentingi, kad geba įvairiausių darbų ir vaidmenų imtis.
Žinoma, talentas talentui nelygus. Kartais geriau savo įspūdingus gebėjimus paslapty laikyti arba tik pažįstamų ratą kraupinti. Bet, ką jau padarysi, kad lietuviai tokie drąsus ir talentingi, kaip sakoma: „prieš vėją nepapūsi“.
Be abejo, smagu, kai atrandami tikrai neeilinių gebėjimų žmonės, bet pamąstykime, kiek tokių iš tiesų yra? Gal užteks ir vienos rankos pirštų jiems suskaičiuoti? Ar tikrai reikia daryti cirką iš žmonių, kurie galbūt, net protiškai serga (turėjom juk prieš kelis metus ir vieną tokį atlikėją)? Ar mes tikrai tokie talentingi, kad net dvejus metus ir net dvejose televizijose reikia rinkti talentus iš tūkstantinės minios? O gal ir mes, eiliniai žmonės, nustokime iš savęs daryti pajuokos objektus?

Išties, geriau neeikvoti brangstančios elektros ir net nejungti televizoriaus, na, galima nebent žinias ar tokios konkurencijos nenuvargintus televizijos kanalus pažiūrėti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: