Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai turės galimybę prabilti ne tik apie akademinio nesąžiningumo ir korupcijos aukštajame moksle esamas problemas, bet ir pateikti viziją, kaip tinkamiausiai jas spręsti. Spalio 26 dieną startavo Lietuvos studentų sąjungos (LSS) studentams inicijuojamas rašto darbų konkursas „Skaidrios studijos“.

„Reikalaujant studijų kokybės derėtų nepamiršti, jog pastaroji priklauso ir nuo pačių studentų indėlio. Šiame konkurse siūlome puikią progą prisidėti prie kokybiškesnių studijų. Studentai raginami pasidalinti mintimis apie korupcijos apraiškas aukštajame moksle ir pasiūlyti savo idėjas šiam reiškiniui tirti, analizuoti, spręsti problemas“,- teigė konkurso „Skaidrios studijos“ koordinatorė Dalia Norvaišaitė

Pasak konkurso koordinatorės, rengiamu konkursu taip pat siekiama skatinti studentus aktyviau domėtis ir analizuoti korupcijos pasekmes aukštosiose mokyklose, kurti aktyvią akademinio jaunimo poziciją korupcijos atžvilgiu bei plėsti visuomenėje vyraujantį korupcijos suvokimą.

Konkursui pateiktus studentų rašto darbus vertins kompetentinga komisija, kuri išrinks aktualiausius bei išsamiausiai temą atskleidusius. Geriausi konkurso darbai bus pristatomi specialioje konferencijoje. Jos metu organizatoriai apdovanos laureatus rėmėjų dovanomis bei piniginiais prizais. Renginyje dalyviai ir svečiai turės galimybę pasirašyti deklaraciją „Aš už skaidrias studijas“.

Primename, jog paplitusį akademinį nesąžiningumą, neefektyviai taikomas sankcijas ir studentų toleranciją nesąžiningam kolegų elgesiui Studentų sąjunga pastebėjo jau 2009 metų pavasarį drauge su Vytauto Didžiojo universiteto studentų atstovais šia tema vykdytoje studentų apklausoje. Remiantis apklausos duomenimis, su teiginiu, jog akademinis nesąžiningumas yra problema Lietuvos aukštosiose mokyklose, sutiko 71 proc. iš daugiau nei 900 apklaustųjų respondentų. Atsižvelgus į apklausos rezultatus, LSS Taryboje buvo inicijuojama sudaryti specialią akademiniam nesąžiningumui spręsti darbo grupę. Pastarosios darbo grupės užduotis spręsti patikėta LSS Akademinio proceso ir socialinių reikalų komitetui.

Daugiau informacijos: www.skaidriosstudijos.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: