(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Šeštadienį Lietuvoje trečią kartą vyko Konstitucijos egzaminas. Kauno miesto savivaldybėje jį laikė 30 kauniečių, o Kauno rajono savivaldybėje – 13 gyventojų.

Konstitucijos testą gyventojams laikė 27 žmonės, testą teisininkams – 3 asmenys.
Po 1-2 klaidas padarė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Tarybos nariai Raimundas Kaminskas bei Gintarė Skaistė, taip pat Simona Bakutytė ir Mantas Visockas.

Tarp teisininkų geriausiai pasirodė M.Romerio universiteto studentas Juozas Valčiukas, teisingai atsakęs į 17 iš 25 klausimų.

Vyriausias egzamino dalyvis buvo 1937 metais gimęs Kazimieras Strazdas.

Į egzamino finalą, kuris vyks Vilniuje lapkričio 28 dieną, pateko į 25 iš 26 klausimų teisingai atsakęs R.Kaminskas ir J.Valčiukas.

Tuo tarpu Kauno rajono gyventojai aktyviau nei ankstesniais metais panoro pasitikrinti savo žinias apie svarbiausią šalies įstatymą. Daugiausia į Konstitucijos egzamino pirmą turą, vykusį Kauno rajono savivaldybėje, atvyko jauni žmonės – moksleiviai, studentai ir neseniai studijas baigę jaunuoliai. Tarp 13 dalyvių jėgas išbandė ir du Tarybos nariai – Alfonsas Norkus ir Zigmas Kalesinskas.

Nors aktyviausi buvo garliaviečiai ir raudondvariečiai, geriausiai į anketos klausimus atsakė ir finaliniame ture Vilniuje Kauno rajonui atstovaus Zapyškio gyventoja Asta Mačiulaitytė, Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė. Ji neslėpė, kad dalyvauti egzamine ją paskatino bendradarbiai, be to, darbe kasdien tenka naudotis įstatymais. Savo žinias kartu pasitikrino dar viena šio skyriaus darbuotoja Roberta Bezykornova, dalyvauti egzamine pakvietusi ir savo draugą.

Spalio 25 dieną Lietuvos Respublika mini svarbią Valstybei datą – sukanka 17 metų Lietuvos Konstitucijai. Siekdama įprasminti šią svarbią datą ir suteikti visuomenei kuo daugiau informacijos apie su Konstitucija susijusias vertybes bei jų apsaugą, Teisingumo ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su partneriais rengia Konstitucijos egzaminą, skirtą Lietuvos gyventojams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: