Tapk kraujo donoru
(c) Kraujo donorystės centro archyvo nuotr.

Šių metų Pasaulinės kraujo donorų dienos (birželio 14. d.) tarptautinis šūkis – „Daugiau kraujo. Daugiau Gyvybės“. PSO taip pat kreipėsi į renginių organizatorius kviesdama šventei suteikti vieningą akcentą – kuo daugiau raudonos spalvos: „Nuspalvinkime pasaulį raudonai!”. Kaip ir kiekvienais metais renginių metu bus siekiama kuo daugiau žmonių paskatinti reguliariai ir neatlygintinai kraujo donorystei.

Kraujo donorystės centras kviečia kraujo donorystei

Kraujo donorystės centras visą savaitę svetingai lauks kraujo donorų Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Alytuje. Visi, kurie šią savaitę neatlygintinai duos kraujo, bus apdovanoti maloniomis staigmenomis – suvenyrais, saldumynais ir specialiai šventei pagamintais marškinėliai su simpatiškų kraujo lašelių atvaizdu.

Birželio 17 ir 18 dienomis (penktadienį ir šeštadienį nuo 15 iki 19 val.) Kauno centre, Laisvės alėjoje prie savivaldybės, vyks kraujo donorystės akcija, kurios metu visi galės tapti kraujo donorais, o donorystei neabejingiems praeiviams bus dalinami simbolinius kraujo lašus primenantys raudoni balionai – šių metų šventės akcentas.

Taip pat visi neatlygintinai paaukoję kraujo dalyvaus ir ypatingoje loterijoje – laiminguosius donorus oreiviai skraidins oro balionu.

Donorystei kvies nauja socialinė reklama

Šiemet Kraujo donorystės centras kartu su kraujo donorystę propaguojančiomis visuomeninėmis organizacijomis ir socialiai atsakingu verslu ėmėsi įgyvendinti naują ilgalaikės socialinės reklamos projektą. Projekto tikslas – naujais būdais atkreipti visuomenės dėmesį į kraujo donorystės svarbą susiejant kraujo donorystę su visų mėgiamu nacionaliniu žaidimu – krepšiniu. Per kelis mėnesius mieste bus iškabinti didelio formato reklaminiai stendai kviečiantys tapti kraujo donorais. Donorystei kvies ir viešojo transporto laukimo paviljonuose bei kituose reklaminiuose įrenginiuose iškabintos socialinės reklamos.

Sveikiname visus kraujo donorus su ypatinga ir gražia švente – Pasauline kraujo donorų diena. Jūsų nuostabaus ir nesavanaudiško poelgio dėka išgelbėjami tūkstančiai žmonių.

Kraujo donorystės centro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: