Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis dirbo KGB. Tai paaiškėjo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrui paskelbus kadrinių KGB darbuotojų sąrašus, pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Portalo kgbveikla.lt duomenimis, A.Matonis sovietų saugumui dirbo Dzūkijoje. Jo pavardė įrašyta Druskininkuose dirbusių kadrinių KGB darbuotojų sąrašuose, jis buvo KGB operatyvinis įgaliotinis Druskininkų rajone.

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas teigia nebuvęs informuotas apie tokias Kriminalinės policijos biuro vadovo praeities detales.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinė direktorė Teresė Birutė Burauskaitė atkreipė dėmesį, kad 2005 metais, kai A.Matonis tapo kriminalistų vadu, dar galiojo 1999 metais įvesti draudimai dirbti tam tikrą darbą.

Policijos departamentas portalą informavo, kad šiam pareigūnui teismo nutartimi leista netaikyti minėtų apribojimų.

“Policijos vadovų teigimu, šio pareigūno nuopelnai valstybei triuškinant organizuotą nusikalstamą pasaulį yra nenuginčijami ir ne kartą įvertinti, todėl policija didžiuojasi, kad jos gretose dirba tiek daug jėgų Lietuvos valstybei atidavęs pareigūnas”, – teigia Policijos departamentas.

A.Matonis patvirtino dirbęs KGB, tačiau pabrėžė nevykdęs jokios veiklos, dėl kurios ši struktūra turėjo labai prastą reputaciją.

“Buvau tuo metu tik pradedantysis darbuotojas. Dirbau kaip teisininkas, manau, kiek įmanoma. Ir tikrai nedariau neteisėtų ar neteisingų žingsnių”, – tvirtino aukštas policijos pareigūnas.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: