(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien, balandžio 6 dieną, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) pagerbė metų dėstytojus, savo darbu aukštosiose mokyklose puoselėjančius ne tik akademinį sąžiningumą, bet ir svarbias akademines vertybes. Daugiau nei 17 tūkst. iš įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų išrinko 13 geriausių Lietuvos dėstytojų, tarp kurių – net dvi Kauno technologijos universiteto dėstytojos – KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto prodekanė doc. Irena Pekarskienė ir Fundamentaliųjų mokslų fakulteto Matematinės sistemotyros katedros lektorė doc. Stasė Janušauskaitė.

“Visada vertinu studentus pagal jų rezultatus, o ne dėl asmeninių simpatijų ar antipatijų. Net jei studentas nelankė paskaitų, tai jam nesutrukdo gauti aukščiausią atsiskaitymo įvertinimą”, – komentavo doc. I. Pekarskienė.

Pasak doc. S. Janušauskaitės, pasiekti šį apdovanojimą neprireikė jokių papildomų pastangų, ji tiesiog dirbo kaip dirbusi. Todėl pripažinimas buvo netikėtas ir labai malonus. Docentės nuomone, rinkdami dėstytojus, studentai vertino jų nuoširdų darbą, pagalbą konsultacijų metu ir objektyvumą.

Akademinį sąžiningumą skatinančius dėstytojus studentai rinko internetinėje apklausoje, kurioje respondentai siūlė po tris savo aukštosios mokyklos dėstytojus. Iš viso studentai paminėjo daugiau nei 3 300 skirtingų aukštųjų mokyklų dėstytojų.

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga jau ne pirmus metus skatina studentų ir dėstytojų akademinį sąžiningumą – pernai buvo apdovanota 10 dėstytojų, tarp jų ir KTU Informatikos fakulteto Sisteminės analizės katedros lektorius Kęstutis Simonavičius. LSAS teigimu, kasmet sulaukiama vis daugiau studentų siūlomų dėstytojų, vertų sąžiningiausiojo titulo.

LSAS ir KTU Viešųjų ryšių skyriaus inf.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: