Kauno technologijos universiteto Karjeros centras organizuoja įmonių ir studentų kontaktų mugę „KTU Karjeros dienos 2010“. Renginys vyks Universiteto studentų miestelyje kovo 17 d. Įmonės, norinčios dalyvauti renginyje, registruojamos iki vasario 1 d.

Kasmetinis renginys kviečia užsitikrinti ateities specialistų simpatijas tinkamiausiu laiku: kol stipriausi studentai gali pasirinkti specializaciją ir turi laiko įgyti papildomų įgūdžių, reikalingų konkrečiai veiklai.

Per penkerius metus „KTU Karjeros dienose“ jau dalyvavo 424 įmonės ir 12 500 studentų. Tikimasi, kad šių metų mugėje apsilankys daugiau nei 3 000 studentų / absolventų, kurie projektuoja savo ateitį, domisi praktikos / įsidarbinimo galimybėmis, ieško terpės, kurioje galėtų pritaikyti įgytas žinias ir turėtų galimybę likti bei įsitvirtinti Lietuvoje.

KTU Karjeros centro vadovės Kristinos Bakšaitės nuomone, dalyvavimas renginyje – galimybė pristatyti įmonę, būsimus darbuotojus supažindinti su ateities planais, formuoti įmonės, kaip patrauklaus ir patikimo darbdavio, partnerio, paslaugų teikėjo, įvaizdį, prisidėti prie įmonės poreikius atitinkančių specialistų rengimo ar papildyti kandidatų į laisvas darbo vietas duomenų bazę.

UAB „ABB“ personalo vadovės Agnės Bandzienės teigimu, įmonė renginyje „KTU Karjeros dienos“ dalyvauja dėl kelių priežasčių: „Dauguma mūsų bendrovės darbuotojų yra KTU absolventai, kuriais esame patenkinti. Be to, norime užsiauginti studentus, potencialius UAB „ABB“ darbuotojus. To siekiame ilgalaike sutartimi su KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakultetu, kuria esame įsipareigoję skirti vardines stipendijas gerai besimokantiems studentams, pasiekusiems aukštų akademinių rezultatų ir parodžiusiems ypatingą domėjimąsi būsima specialybe.“ Anot A. Bandzienės, bendrovė remia fakultetą modernizuojant ir kuriant jo laboratorinę bazę – tiekia naujausias UAB „ABB“ technologijas praktiniam studentų mokymui. „KTU Karjeros dienose“ dalyvaujame nuo 2005 metų ir jau 5 metus iš eilės esame šio renginio mecenatu, – teigia bendrovės personalo vadovė. – Tikimės, kad mūsų parama padeda studentams priimti teisingą sprendimą, o darbdaviams – surasti tinkamą kandidatą.“

KTU studijuoja 17 000 studentų, bakalaurai rengiami pagal 40 studijų programų, magistrai – pagal 60, kasmet į darbo rinką įsilieja beveik 4 000 Universiteto absolventų.

Daugiau informacijos apie renginį internete adresu www.karjerosdienos.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: