(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Gerėjant šalies ekonominei situacijai, pamažu atsigauna įmonių veikla, todėl ir personalo poreikis neišvengiamai auga. Vis daugiau įmonių, siekdamos išvengti aukštos kvalifikacijos specialistų trūkumo ateityje, dabar dar labiau pradeda investuoti į būsimus darbuotojus.

„KTU Karjeros dienos 2011″ vyks kovo 16 d. KTU studentų miestelyje. Baigiantis pirmam pasiruošimo etapui – įmonių registracijai, išryškėjo naujų tendencijų. Visų pirma, šiemet įmonės gerokai aktyviau domėjosi renginiu ir dalyvavimo sąlygomis, greičiau ir lengviau apsispręsdavo dalyvauti. Kadangi šiemet „KTU Karjeros dienose” dalyvaus kur kas daugiau įmonių negu pastaruosius dvejus metus, tikimasi, kad kontaktų mugė ir toliau išliks didžiausiu tokio pobūdžio renginiu Baltijos šalyse. Savaitės pradžioje norą dalyvauti mugėje buvo pareiškusios 64 įmonės. Tikimasi, kad dalyvaujančiųjų skaičius dar padidės.

Nemažai dėmesio sulaukia ir „KTU Karjeros dienų” popietinė dalis – bendradarbiavimo renginys-konkursas ,,KTU Ingenium 2011″. Renginio metu komandos, sudarytos iš įmonių atstovų ir atranką įveikusių sumaniausių KTU studentų, sprendžia įvairias mąstymo ir simuliacines užduotis. ,,KTU Ingenium 2011″ įmonių atstovams sudaroma galimybė įvertinti kiekvieno studento gebėjimą dirbti komandoje, priimti sprendimus, juos argumentuoti, valdyti patiriamą įtampą ir kt. Renginio organizatoriai, KTU Karjeros centras, siekia sudaryti sąlygas įmonių atstovams atrasti potencialius darbuotojus, su studentais aptarti praktikos ir įdarbinimo klausimus.

„KTU Karjeros dienos 2011″ – septintus metus iš eilės organizuojamas renginys, pritraukiantis įvairiausių sričių įmonių. Šių metų „KTU Karjeros dienose” dalyvaus ir tarptautinės, ir Lietuvos įmonės. Nemažai jų renginyje prisistatys jau ne pirmus metus. „Džiaugiamės, kad yra įmonių, kurios renginyje dalyvauja nuo pirmųjų „KTU Karjeros dienų”. Taip pat džiugu, kad kiekvienais metais sulaukiame naujų įmonių, renginyje prisistatančių pirmąkart”, – teigia KTU Karjeros centro vadovė Kristina Bakšaitė.

Dalyvaudamos „KTU Karjeros dienose” įmonės siekia prisistatyti tikslinei potencialių darbuotojų-praktikantų auditorijai, formuoti įmonės, kaip patrauklaus ir patikimo darbdavio, partnerio, įvaizdį. Tai itin svarbu grėsmingai mažėjant mokinių ir studentų skaičiui, didėjant darbo jėgos emigracijai. Atsižvelgdama į problemos aktualumą ir galimybes užkirsti jai kelią, KTU Karjeros centro komanda šiemet kviečia įmones atvykti į įmonių atstovų ir studentų kontaktų mugę su šūkiu ,,Siekiantiems būti žingsniu priekyje”.

KTU

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: