(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Po kelių praėjusiais metais miesto centre įvykdytų rezonansinių nusikaltimų Kauno miesto studentai išreiškė nerimą, kad jie jaučiasi nesaugūs miesto gatvėse. Pasak VTV viršininko Remigijaus Stuko, tuomet buvo surengti susitikimai su miesto akademine visuomene, aptartos galimybės sustiprinti viešąją tvarką ir rimtį miesto gatvėse. Į pagalbą policijos pareigūnams atėjo Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, kurie riedžiais ėmė patruliuoti miesto centre ir Senamiestyje. Studentai taip pat išreiškė norą padėti policijos pareigūnams užtikrinant viešąją tvarką studentų miestelyje ir kitose „karštose” miesto vietose. Jiems buvo pasiūlyta tapti policijos rėmėjais.

Penkiolika Kauno technologijos universiteto studentų lankė parengiamuosius kursus, kurių metu buvo supažinti su įstatymais, policijos rėmėjų teisėmis ir pareigomis, patruliavimo, asmenų sulaikymo, specialiųjų priemonių, būtinosios ginties ypatumais. Išlaikę egzaminus, studentai gavo policijos rėmėjo pažymėjimus ir įgijo teisę kartu su policijos pareigūnais patruliuoti, naudoti specialiąsias priemones, sulaikyti ir pristatyti į policijos įstaigą pažeidėjus, stabdyti automobilius, tikrinti dokumentus, siekiant užkardyti nusikalstamas veikas eiti į gyvenamąsias patalpas, reikalauti, kad asmenys laikytųsi viešosios tvarkos ir nepažeidinėtų įstatymų.

KTU studentams buvo įteiktos policijos rėmėjų liemenės ir jie kartu su pareigūnais patruliavo miesto centre – Laisvės alėjoje ir KTU studentų miestelio teritorijoje. Studentai patruliuos savanoriškai, laisvu nuo paskaitų metu.

Pasak VTV viršininko R.Stuko, tikimasi, kad tokie bendri patruliai gerokai prisidės prie iniciatyvos sukurti saugią miesto aplinką ne tik patiems gyventojams, bet ir miesto svečiams.

Kauno apskrities vyriausioji komisariato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: