Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tenesio valstijos teisėjos, kuri pakeitė kūdikio vardą, nes manė, kad tėvų duotas “Messiah” (Mesaja, Mesijas) turėtų likti tik Jėzui Kristui, sprendimas trečiadienį buvo anuliuotas, pranešė vietos žiniasklaida.

To aštuonių mėnesių kūdikio tėvai praėjusį mėnesį kreipėsi į teismą pagalbos, nes nesugebėjo susitarti, kokia turi būti vaiko pavardė – tėvo ar motinos.

Magistrato teismo teisėja Lu Ann Ballew (Lu En Bolju) išbarė tėvus parinkus vaikui vardą, kuris “gali jį supriešinti su daugeliu žmonių”, pranešė naujienų svetainė WBIR.

“Žodis “Mesijas” yra titulas, ir šį titulą pelnė vienintelis žmogus, o tas žmogus yra Jėzus Kristus”, – sakė teisėja praeitą savaitę paskelbtoje nutartyje.

Ji nurodė vaiką pavadinti “Martinu DeShawnu McCulloughu” (Martinu DeŠonu Makalu) – suteikdama jam tėvo pavardę, o motinos pavardę užrašydama kaip vardą.

Tėvai buvo šokiruoti – jie abu nusprendė pavadinti atžalą Mesiju ne dėl religinių priežasčių, o dėl to, kad šis žodis maloniai skamba – ir apskundė teisėjos sprendimą.

Kancleris Telfordas Fogerty (Telfordas Fogertis) trečiadienį nusprendė, kad vardo pakeitimas pažeidžia konstitucija įteisintą Bažnyčios ir valstybės atskyrimą, pranešė Noksvilio laikraštis “Knoxville News Sentinel”.

“Esu patenkinta, kad viskas baigėsi”, – sakė berniuko motina Jaleesa Martin (Džalisa Martin).

“Niekada neketinau pavadinti savo sūnaus Mesiju dėl to, kad (šis vardas) reiškia “Dievas”, ir nemanau, kad teisėja gali versti mane pakeisti mano kūdikio vardą dėl jos religinių įsitikinimų”, – berniuko motiną citavo Našvilyje leidžiamas dienraštis “The Tennessean”.

Teisėja sakė, kad per savo praktiką pirmąkart nurodė pakeisti vaiko vardą.

L.A.Ballew teigė, kad tokia išeitis berniukui būtų daug geresnė, nes Mesijo vardas gali atrodyti įžeidžiamas daugeliui žmonių apygardoje, kur daug gyventojų yra uolūs krikščionys.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: