(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kaune visada vyksta daug kultūros renginių, o gegužės mėnesį tiesiog pasipila kultūros renginių lietus.

Pasidžiaugėme Hanzos dienų linksmybėmis ir įvairove, o ateinantį savaitgalį, gegužės 27, 28 ir 29 dienomis, vyks tarptautinis folkloro festivalis „Atitaria lamzdžiai“.

Gegužės 25 d. 17 val. prasideda XIX tarptautinis lėlių teatrų festivalis. Jis tęsis iki sekmadienio. Renginio programa.

Miesto sode vyks lėlių ir kaukių paradas (Kretingos kojūkininkų trupės programa). Festivalio atidarymas Laisvės alėjoje, prie fontano. Maloniai kviečiame šeimas atvykti ir susitikti su vaikų pamėgtais ir dar nežinomais personažais.

26 d. 18 val. – klasika Miesto sode (Laisvės al. 93) „Meilės duetai“. Dalyvaus Raminta Vaicekauskaitė (sopranas) ir Egidijus Bavykinas (tenoras). Tai projekto EINAM 2011 renginys.

19.30 val. Vakarai prie Galerijos. (Nepriklausomybės aikštė 12). Indiški šokiai, šachmatų žaidimai, dainuojamoji poezija, arbata.

Į Kauną atkeliavo tradicinis Poezijos pavasaris. Poetai pasklido po visą Lietuvą ir net už jos ribų, šią savaitę lankėsi Kauno mokyklose ir muziejuose.

Gegužės 27 d. 18 val.Poezijos pavasario laureato vainikavimas ir literatūros vakaras vyks Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje (Rotušės a. 13, Kaunas).

Poezijos pavasario laureato vainikavimo dieną, gegužės 27-ąją, 15 valandą poetai lankysis VDU Kauno botanikos sode (Ž. F. Žilibergo g. 6, Kaunas). Poezija ir gėlės, graži gamta – puiki dermė, todėl čia kviečiami tie, kuriems patinka poezija ir žiedai. Renginiai nemokami.

Gegužės 29 d. 17 val. Dainų slėnyje vyks miesto moksleivių dainų ir šokių šventės „Vaikystės taku“. Renginio programa.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: