(c) Kauno menininkų namų archyvo nuotr.

Varpų muzikos koncertai Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje

Spalio 16 d., šeštadienį, ir spalio 17 d., sekmadienį, 16 val. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje- varpų muzikos koncertai „Lengvosios muzikos melodijos“. Kariljonu skambins Julius Vilnonis.

*****
„Tūkstantmečio aidai muzikoje“

Spalio 20 d., trečiadienį, 19 val. Virgilijus Noreika ir jo mokiniai: Karolina Glinskaitė (sopranas, III kurso bakalaurė) ir Kasparas Damulis (tenoras, III kurso bakalauras). Renginį ves – muzikologas Vaclovas Juodpusis.

„Prof. V.K.Noreika jau daugiau kaip pusę šimtmečio turtina Lietuvos muzikinę kultūrą. Viską, ką jis ir dabar tebedaro – dainuoja Lietuvoje ir užsienyje, ugdo jaunąją dainininkų kartą – teikia ypatingo džiaugsmo. Jo sukurtiems operų vaidmenims (jų jis sukūrė 46) Lietuvos ir užsienio šalių teatrų uždangos kilo 900 kartų. 238 operų spektakliai buvo sudainuoti 49-iuose užsienio šalių (Europos, Azijos, Pietų ir Šiaurės Amerikos, Autralijos) teatruose, tarp jų Milano La Scalos, Paryžiaus Grand Opéra, Buenos Airių Colon, Berlyno Staatsoper, Maskvos Didžiojo teatro (net 43 spektakliai) scenose. Jo interpretacija daug džiaugsmo suteikė ir JAV lietuviams – Chicagos Lietuvių operoje sukūrė Nemoriną, Barinkajų, Otelą, Konradą, Rūtenį ir Kastytį, (iš viso dainavo 9-iuose spektakliuose). Tikra kūrybine sėkme nuspalvinti visi lietuvių kompozitorių kūrinių atlikimai, su kuriais taip pat turėjo progos susipažinti ne tik mūsų tautiečiai užsienio šalyse, bet ir kitataučiai,“ – pasakojo muzikologas Vaclovas Juodpusis.

Bilietus (10 Lt, su nuolaida studentams ir senjorams 5 Lt) galima įsigyti Kauno menininkų namų Mūzų svetainėje (I a., I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val.), taip pat visose TIKETA kasose.

******
Iki spalio 29 d. Kauno menininkų namuose veikia tautodailininkės Birutės Viršilaitės vytinių juostų paroda.

Įėjimas nemokamas.
***

Iki spalio 29 d. Kauno menininkų namuose veikia dailininkės-keramikės Renės Kristinos Klemkaitės-Gabdankienės darbų paroda.

Kviečiame apsilankyti. Įėjimas nemokamas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: