lsdp.lt archyvo nuotr.

Labiausiai tinkami būti ministrais iš dabartinio Ministrų kabineto narių yra sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Socialdemokratą V.P.Andriukaitį kaip tinkamą eiti ministro pareigas nurodė 56 proc. apklaustųjų, jo partijos kolegą J.Oleką – 53,1 proc., rodo dienraščio “Lietuvos rytas” šeštadienį skelbiama visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro “Vilmorus” gruodžio 7-17 dienomis atlikta apklausa. Nepalankiai V.P.Andriukaitį vertina 11,1 proc. tyrimo dalyvių, J.Oleką – 14,1 procento.

“Tvarkos ir teisingumo” atstovą Valentiną Mazuronį kaip tinkamą vadovauti ministerijai nurodo 49,2 proc. apklaustųjų, jį nepalankiai vertinančių – 15,6 procento. Socialdemokratų deleguotą užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių kaip tinkamą ministrą mato 46,8 proc. apklaustųjų, jį vertinančių nepalankiai – 6,6 procento.

Jei prezidentė Dalia Grybauskaitė būtų pritarusi Darbo partijos į socialinės apsaugos ir darbo ministres teiktos Loretos Graužinienės kandidatūrai, tarp tinkamiausių Ministrų kabineto narių ji būtų buvusi penkta. Ją kaip tinkamą vadovauti ministerijai nurodė 34,7 proc. apklaustųjų, o nepalankiai vertino 29,9 procento.

Ūkio ministrę socialdemokratę Birutę Vėsaitę kaip tinkamą ministrę nurodė 33,3 proc. apklaustųjų (24 vertino nepalankiai), teisingumo ministrą socialdemokratą Juozą Bernatonį – 28,9 proc. apklaustųjų (19,6 proc. – nepalankiai).

Į švietimo ministres pasiūlytos, tačiau prezidentės atmestos “darbietės” Virginijos Baltraitienės kandidatūrą kaip tinkamą į ministres teigiamai įvertino 26,2 proc. apklaustųjų.

Finansų ministrą socialdemokratą Rimantą Šadžių kaip tinkamą ministrą įvertino 23,4 proc., žemės ūkio ministrą “darbietį” Vigilijų Jukną – 21,2 proc., susisiekimo ministrą socialdemokratą Rimantą Sinkevičių – 19,6 proc. apklaustųjų.

“Darbietį” kultūros ministrą Šarūną Birutį kaip tinkamą įvardijo 18,5 proc., “tvarkietį” vidaus reikalų ministrą Dailį Alfonsą Barakauską – 17,5 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcijos į energetikos ministrus deleguotą Jaroslavą Neverovičių – 16,2 proc. apklaustųjų.

Nors V.Jukna, R.Sinkevičius, Š.Birutis, D.A.Barakauskas, J.Neverovičius – tinkamų ministrų sąrašo pabaigoje, nepalankiai vertinančių juos irgi nėra daug (9-14 proc.). Didžioji dalis respondentų, apie 70 procentų, sako nežinantys, kaip šiuos ministrus vertinti.

Apklausa dėl tuometinių kandidatų į ministrus atlikta, kai į Ministrų kabinetą buvo siūlomos L.Graužinienė ir V.Baltraitienė, tad reigintų lentelėje nėra jas pakeitusių “darbiečių” SADM vadovės Algimantos Pabedinskienės bei švietimo ministro Dainiaus Pavalkio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: