(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Kauno pagrindinėje gatvėje nusikalstamumas mažėja. Tai patvirtino iš Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato gauti duomenys apie nusikalstamumą. Palyginus su praėjusiais metais, 2010 metais užfiksuota 40 nusikalstamų veikų mažiau, nei jų buvo 2009 metais.

2009 metais Laisvės alėjoje buvo užfiksuota 174 įvykiai, tuo tarpu 2010 metais jų užfiksuota tik 135. Daugiausia įvykių pernai užfiksuota birželio mėnesį – 23, spalio mėn. – 16, rugsėjį – 15. Kitais mėnesiais šis skaičius buvo mažesnis.

Pernai lapkritį Laisvės alėjoje užfiksuoti 6 nusikaltimai, gruodį – 7, o šių metų sausį – jau tik 4. Tai yra žemiausias rodiklis nuo pat 2009 metų pradžios.

Be to, į šią statistiką įtraukti ir nusikaltimai, kurie nėra atliekami pačioje Laisvės alėjoje (ekonominiai nusikaltimai, triukšmo kėlimas butuose ir pan.) ir neturi įtakos saugumui šioje gatvėje.

Siekiant sumažinti nusikalstamumą centrinėje miesto dalyje, praėjusiais metais buvo įgyvendinti net keli prevenciniai projektai.

Saugos tarnybos „Likurgas“ ir „Kvintencija“ pernai nuo rugpjūčio mėnesio naktimis patruliuodavo centrinėje Kauno miesto dalyje. Projektą nusprendė įgyvendinti Laisvės alėjos ir Senamiesčio atgaivinimo idėjoms teikti darbo grupė kartu su privačiomis saugos tarnybomis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: