Lapių miestelio šventėje: naujos spalvos ir idėjos
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugsėjo 3 dieną septintą kartą vykusi „Lapių miestelio šventė 2011“ nestokojo naujų spalvų ir idėjų. Praėjusiais metais pirmą kartą surengtas Žirgų konkūras „Lapės 2011“ šiemet pritraukė dar gausesnį būrį raitelių.

Ypač smagi ir azartiška buvo šių metų naujiena – poniukų rungtis, kurioje ant nepaklusnios Gracijos meistriškumą demonstravo trys mažosios jojikės: Emilija Petrikytė, Lėja Vabuolaitė ir Tija Valaitytė. Žiūrovai su šypsena stebėjo ir negailėjo plojimų kartu su poniu ir raitele kliūtis įveikiančiam tėveliui.

Ne mažiau įdomu buvo stebėti ir žemaitukų pasirodymus – pateisindami vardą, jie demonstravo savo užsispyrimą ir nesiteikė šokti per kliūtis.

Pirmą kartą miestelio bendruomenė ir šventės svečiai turėjo galimybę stebėti simultano rungtį. Šiame konkūre dalyvavo 8 duetai, o nugalėjo Aistė Urbonavičiūtė su žirgu Daras (Žirgų mylėtojų klubas „Smiltynai“).

Gausiausiai – net 22 duetai – rungėsi Jauno žirgo ir Mėgėjų užskaitoje. Pirmojoje nepralenkiama buvo Eglė Brazauskaitė su žirgu Primavera, o mėgėjų užskaitoje – Ula Aleksandravičiūtė su žirgu Kuba. Beje, Ula su žirgu Pocahontu užėmė antrą vietą Jauno žirgo užskaitoje.

Dėl Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno taurės Lapėse varžėsi 14 duetų. Aukso ir bronzos taures su skirtingais žirgais Concertina ir Parabole namo išsivežė Simas Pužauskas, antroji vieta atiteko Eglei Brazauskaitei su žirgu Red Honey.

Šventėje buvo galima pasigėrėti ne tik įspūdingais žirgais, bet retų veislių šunimis. Smiltynų gyventoja Živilė atsivedė italų kurtę Kopą, žirgų kaimynyste nesibodėjo basetas, taksas ir keletas mišrūnų.

Antroje, tradicinėje šventės dalyje susirinkusiems koncertavo Vaikų ir jaunimo dainavimo studija „Ša Lia Lia“, merginų grupė „Pagunda“, Domeikavos bendruomenės centro liaudiška kapela „Girnapusė“, Lapių kultūros centro estradinis duetas „Uošvės“, Simonas Donskovas ir šokių grupė „Dvi mergelės“, Kelias į žvaigždes 3 dalyvė, dainininkė Evelina bei karščiausias metų debiutas „Tautinis Brandas“.

Koncerto metu buvo apdovanoti Lapių seniūnijos jubiliatai, šiemet švenčiantys 70, 80 ir 90 metų sukaktis ir gražiausios 2011 metų sodybos savininkai – V. ir M. Kaganai, gyvenantys Parko g. Lapių miestelyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: