Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Investuotojo nacionaliniam oro vežėjui “airBaltic” ieškanti Latvija pasirengusi kalbėtis su Lietuva ir Estija apie bendrų oro linijų steigimą, tačiau pirmenybę teiks privatiems investuotojams, sako Klaipėdoje trečiadienį viešėjęs Latvijos susisiekimo ministras Aivis Ronis.

Anot jo, pakoregavus “airBaltic” verslo planą, anksčiau problemų turėjusi bendrovė stojasi ant kojų ir jau vasarą pademonstravo, kad gali dirbti gerai. Tačiau Latvija siekia pritraukti privataus kapitalo, rašo naujienų portalas vz.lt.

Pasak Latvijos ministro, šalis pirmiausia derėsis su privačiais investuotojais, tačiau neatmeta ir galimybės steigti Latvijos, Lietuvos ir Estijos bendros oro linijų įmonės.

“Mes patenkinti tuo, kaip dabar dirba “airBaltic”. Dabar žiūrime į potencialius investuotojus, ir mes niekada neatmetėme galimybės, kad dar dvi Baltijos šalys galėtų būti akcininkėmis, jei, žinoma, galime rasti visiems priimtinas sąlygas. Jei po rinkimų tebebus interesas iš Lietuvos pusės ir iš Estijos pusės, mes pasirengę aptarti tokią galimybę”, – komentavo Latvijos susisiekimo ministras, komentuodamas Lietuvos susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio siūlymą ateityje steigti bendrą oro bendrovę, rašo vz.lt.

Pasak A.Ronio, svarbiausiai yra paskaičiuoti šio projekto ekonominę naudą bei nubrėžti aiškią perspektyvą.

E.Masulis pasiūlė Latvijai ir Estijai atnaujinti diskusijas ir atlikti naujus skaičiavimus, ar bendros įmonės kūrimas pasiteisintų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: