© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Atšilus orams norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke, vis dažniau išeiti pasižvalgyti po gimtajį miestą – Kauną. Gražią pavasario dieną sugalvojome vakare prasiblaškyti ir pavakarieniauti visų išgirtame prancūziškais patiekalais garsėjančiame restorane ,,Le Rouge”. Šiame restorane rekomenduojama rezervuoti staliuką iš anksto. Puiku, kad tai galėjome padaryti internetu.

Pirmas įspūdis buvo neblogas, graži aplinka, prancūziška muzika. Galbūt galėtų būti šiek tiek daugiau šviesos. Juk Prancūzijoje tiek daug saulės! Ir kodėl tiek mažai lankytojų? Prie durų mus pasitiko barmenas ir palydėjo iki staliuko kartu atnešdamas meniu ir taupydamas mūsų laiką. Ačiū jam už tai! Deja, dėmesys tuo ir baigėsi. Niekada nesu buvusi Prancūzijoje ir man labai trūko barmeno supažindinimo su tradicinias ir labiausiai prancūzų vertininamais patiekalais. Taip pat galėjo pasiūlyti to, kur niekur kitur Lietuvoje nerasiu. Tiek to, pati galėjau tuo pasidomėti prieš čia ateinant… Meniu sudarytas gana aiškiai, patiekalai tik iš prancūzų virtuvės. Negalima teigti, kad globalizacija nepalietė šio restorano, kadangi meniu galima rasti gaiviuosius gėrimus ,,Sprite” ir ,,Fanta”. Taip pat lankytojai čia gali paragauti ,,Vilkmergės” alaus.

Padavėjai, kurie visi buvo vyrai, nuotaika nespindėjo. Restorane muzika grojo ganėtinai garsiai, todėl teko garsiau kalbėti. Mūsų staliuką apšvietė šviestuvas, kuris buvo stalčiaus imitacija. Įdomi įdėja paįvairinti interjerą. Stalą puošė gražios, o gal teisingiau sakyti įdomios gėlės, mūsų nusivylimui jos buvo dirbtinės. Stalas jau buvo padengtas dar prieš mums ateinant, tai nustebino iš gerosios pusės. Užtiesta staltiesė pridėjo šiokio tokio jaukumo. Romantikos taip pat suteikė ant stalo stovinti žvakutė, deja jos uždegti nedrįsome, kas matyt nebūtų ir pavykę…

© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Užsisakėme prancūziškus blyneliu (Crėpes) su rūkyta vištiena, keptų varlių šlaunelių ir prancūziško vandens.  Patiekalų nereikėjo laukti ilgai, bet pradėjus valgyti pagalvojome, kad galėjome palaukti ir ilgiau vardan labiau termiškai apdoroto maisto. Varlių šlaunelės sunkiai nėrėsi nuo kaulo, o virtiems žirniams su morkomis būtų buvę neblogai dar pavirti. Stambesni morkų šiaudeliai labiau priminė žalias nei išvirusias morkas. Deja, blynelių skonio nelabai atsimenu dėl mažo jų kiekio. Vizualiai porcija neatrodė maža, tačiau susuktuose blyneliuose beveik nieko nebuvo.

Desertui užsisakėme “Macarons”. Tai įvairių skonių morenginiai – migdoliniai sausainiai. Turiu pripažinti, kad tai geriausia, kas man nutiko tame restorene. Nei dydis, nei skonis nenuvylė ir nuo jų nebesijaučiau tokia alkana.

Deja, mums išeinant barmenas tokio dėmesio neparodė ir su mumis neatsisveikinti nepanoro, galbūt per mažai užsisakėme? Tenka tik apgailestauti… Išėjus galvoji, kad užkandai, o dabar reikia kur nors pavalgyti.

© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 2 Nors patiekalų asortimentas mėgstantiems pracūzišką virtuvę tikrai nemažas, tačiau tokių mažų procijų dar niekada nesu mačiusi. Sakoma, gero po truputį…  Norėtųsi, kad  tas geras maistas būnų bent tinkamai išvirtas. 

Aplinka, muzika: 5 Užuolaidų ir staltiesių raudonos spalvos prie šviesių sienų puikiai tinka prancuziškam restorano prabangiam interjerui. Taip pat prancūziškas interjeras pasižymi smulkiai apgalvotimis detalėmis, kurios šiame restorane puikiai suderintos. Skamba rami, prancūziška muzika, kuri padeda atsipalaiduoti ir pasijusti lyg būtum Prancūzijoje.

Aptarnavimas: 3 Prancūzams bendravimas yra tikra vertybė, ko aš čia nepajutau. Aptarnavimas vyko gana greitai, tačiau norėjosi didesnio dėmesio. Juk visada malonu, kai pasiteirauja, ar skaniai pavalgėte.

Verta apsilankyti: 3 Tiems, kurie nori pabūti subtiliai prabangioje, Prancūziją primenančioje aplinkoje užsukti tikrai verta. Tačiau paskanauti nacionalinių Prancuzijos valgių, išgerti gero vyno arba sočiai pavalgyti siūlyčiau eiti kitur.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: