liberalai.lt archyvo nuotr.

Nepaisant Permainų koalicijos pralaimėjimo pernai per Seimo rinkimus, Liberalų sąjūdžiui jie buvo sėkmingi, mat du iš keturių ankstesnės koalicijos partnerių išvis išnyko iš politinio žemėlapio, o konservatorių rėmėjų sumažėjo, šeštadienį per Liberalų sąjūdžio suvažiavimą Klaipėdoje sakė partijos pirmininkas parlamentaras Eligijus Masiulis.

“Nepaisant Permainų koalicijos pralaimėjimo 2012 metų Seimo rinkimuose, Liberalų sąjūdis yra partija, kurios pasirodymą praėjusiuose rinkimuose tikrai reikia laikyti sėkmingu (…) Du iš keturių ankstesnės koalicijos partnerių apskritai išnyko iš politinio žemėlapio, o konservatorių rėmėjų ratas sumažėjo”, – atsiskaitydamas už dvejus pirmininkavimo partijai metus teigė E.Masiulis.

Anot jo, Liberalų sąjūdis, per palyginti trumpą savo istoriją, pasiekė rekordinį rinkėjų palaikymą – už liberalus per praėjusius Seimo rinkimus balsavo 8,5 proc. rinkėjų, t.y. maždaug 117 tūkst. 500 žmonių.

“Tai yra maždaug tiek, kiek gyventojų šiuo metu gyvena Šiauliuose”, – tvirtino E.Masiulis.

Jis pasidžiaugė, kad Lietuvos liberalams pavyko išlįsti iš didžiojo koalicijos partnerio -Tėvynė sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų – šešėlio.

“Skirtingai nuo Vokietijos laisvųjų demokratų, kurie neseniai vykusiuose rinkimuose taip ir nesugebėjo išlįsti iš konservatorių ir mamos A.Merkel šešėlio bei nepateko į Bundestagą, Lietuvos liberalai susitvarkė su analogiškais iššūkiais ir rizikomis čia, Lietuvoje”, – teigė E.Masiulis.

Jis pagyrė kai kuriuos skyrius, kuriuose pavyko apjungti liberalias jėgas.

“Prieš kurį laiką Vilniuje suvienijus Liberalų sąjūdžio skyrių ir jam pradėjus vadovauti Remigijui Šimašiui prasidėjo nauja ir kryptinga veikla sostinėje. Vilniaus meras – liberalas, tai tampa realia siekiamybe jau 2015 metais”, – sakė Liberalų sąjūdžio vadovas.

Opozicijoje esančio Liberalų sąjūdžio suvažiavime Klaipėdoje dalyvauja apie 450 partijos narių. Šeštadienį numatyti partijos pirmininko, valdybos rinkimai, sekmadienį – Liberalų sąjūdžio lyderiai būsimuose Europos Parlamento rinkimuose.

Į Liberalų sąjūdžio pirmininkus kandidatuoja dabartinis partijos pirmininkas Eligijus Masiulis ir Klaipėdos Liberalų sąjūdžio skyriaus narys Liudas Andrikis.

Liberalų sąjūdis šiuo metu Seime turi dešimt atstovų.

Naujausiais visuomenės nuomonės tyrimų duomenimis, Liberalų sąjūdis per rinkimus į parlamentą surinktų apie 5-6 proc. rinkėjų balsų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: