liberalai.lt archyvo nuotr.

Vienintelė į naujos kadencijos Seimą patekusi liberali partija – Liberalų sąjūdis – ragina liberalus telktis, tačiau tai daryti kviečia po jų vėliava, jungtis su kitomis šios krypties partijomis atsisako.

Šeštadienį Liberalų sąjūdžio taryba, susirinkusi Kaišiadorių rajone, Bačkonyse, priėmė pareiškimą dėl liberalių jėgų telkimo. Juo visi, kurie laikosi moralios politikos principų, kuriems artima liberalizmo dvasia ir laisvės idėjos, kurie nori aktyviai atstovauti liberalioms idėjoms politiniame gyvenime, kviečiami jungtis į Liberalų sąjūdį.

“Nuolat matome bandymus manipuliuoti liberalių partijų susijungimo tema. Liberalų sąjūdžio pozicija šiuo klausimu nuosekli ir aiški – jokių liberalių partijų “tuoktuvių” nebus”, – savo ruožtu pabrėžė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Anot pareiškimo, šiemetiniai Seimo rinkimai ir naujos valdančiosios koalicijos formavimo istorija parodė, kad “Lietuvai reikia sveiko proto atsvaros kairiosioms, populistinėms jėgoms ir kriminalines technologijas rinkimuose naudojančioms partijoms. Lietuvai reikia – sutelktos ir stiprios liberalų partijos.”

“Kartu pabrėžiame, kad šie argumentai negali būti pagrindu mechaniniam partijų susijungimui. Liberalai turi atsiriboti nuo kontroversiškai vertinamų politikų, kurie su liberalais neturi nieko bendro. Stiprią ir išgrynintą liberalų partiją galima sukurti tik vertybiniu pagrindu”, – tvirtinama dokumente.

Šiuo metu be Liberalų sąjūdžio, liberalais save laiko Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama partija “Taip” ir buvusio Seimo vicepirmininko Algio Čapliko vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga. Tačiau per parlamento rinkimus tik Liberalų sąjūdžiui pavyko įveikti 5 proc. rinkimų barjerą.

Spalį per Seimo rinkimus Liberalų sąjūdis gavo 8,57 proc. rinkėjų balsų. Naujos kadencijos parlamente jis turi dešimt vietų iš 141.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: