(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

„Pradėkime ateitį šiandien” – tokiu šūkiu Lietuvos mokyklų bendruomenės kviečiamos išreikšti jaunų žmonių poziciją kuriant Lietuvos pažangos strategiją „Lietuva 2030″. Šiandien Lietuvos mokyklose prasideda visuomeninio projekto „Drąsinkime ateitį” inicijuota Idėjų Lietuvai savaitė, kurios metu mokyklose organizuojamas teminių esė konkursas, diskusijos ir debatai siekiant rasti Lietuvos sėkmės formulę ir pristatyti ją Valstybės pažangos tarybai.

„Džiaugiuosi, kad mūsų jaunimas yra pilietiškas, aktyvus, iniciatyvus ir kūrybingas. Tokia turėtų būti ir mūsų ateities visuomenė bei valstybė. Kuriant ilgalaikę šalies pažangos strategiją, ypač svarbu turėti įvairiapusį matymą, kokioje šalyje norėtume gyventi po dvidešimties metų. Todėl norime įsiklausyti į jaunų žmonių, kurie ir kurs sėkmingą bei pažangią Lietuvą, mintis”, – sveikindamas konkurso iniciatyvą sakė Valstybės pažangos tarybos pirmininkas, Premjeras Andrius Kubilius.

Idėjų Lietuvai savaitė skirta įtraukti jaunus žmones į šalies pažangos strategijos „Lietuva 2030″ kūrimą, skatinti pamąstyti, kaip savo valstybę po 20 metų įsivaizduoja šiandienos mokiniai, kokioje Lietuvoje jie norėtų gyventi, kokios vertybės jiems svarbiausios.

Geriausius mokinių darbus – esė, idėjas, debatų ir diskusijų tezes – vertins Valstybės pažangos taryba, kurioje dirba žymiausi Lietuvos verslo, mokslo, kultūros ir meno atstovai. Geriausių idėjų autoriai bus pakviesti į Valstybės pažangos tarybos posėdį apie savo šalies viziją padiskutuoti su tarybos nariais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: