(c) Kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Azerbaidžano sostinėje Baku tęsiasi Europos imtynių čempionatas. Vakar finišavo moterų turnyro varžybos, kuriose mūsų šalies sportininkės nedalyvavo. Šiandien kovas ant imtynių kilimo pradės graikų-romėnų imtynių stiliaus meistrai. Varžybų išvakarėse vyko atletų svėrimas ir burtų traukimas, po kurio paaiškėjo Lietuvos imtynininkų varžovai.

Svajūnas Adomaitis (60 kg, 17 dalyvių) pirmoje imtyje susitiks su 2007 metų Europos čempionato sidabro medalio laimėtoju Zauru Kuramagomedovu iš Rusijos. Sėkmės atveju Svajūnas susitiktų su suomio Mati Tapio Kettoneno ir ukrainiečio Konstantino Alitskio poros nugalėtoju.

Svorio kategorijoje iki 66 kilogramų Edgaras Venckaitis susikaus su Pascaliu Strebeliu iš Šveicarijos. Kaimyninė pora – Michailas Semionovas iš Baltarusijos ir čekas Michalas Novakas. Šiame svoryje kovos 27 imtynininkai.

Aleksandro Kazakevičiaus varžovu svorio kategorijoje iki 74 kilogramų bus latvis Aleksandras Višniakovas. Jei pavyktų įveikti pirmą barjerą, kitoje imtyje lauktų arba lenkas Jakubas Timas, arba turkas Serefas Tuefenkas. Dėl medalių svoryje grumsis 24 atletai.

Kai kurios dvikovos yra principinės – neabejotinai lietuviai norės suvesti senas sąskaitas. Taip svoryje iki 66 kilogramų visai tikėtinas teigiamas E.Venckaičio rezultatas kovoje su jaunu šveicaru. Tačiau, prognozuojant, kitoje imtyje lauktų M.Semionovas. Pastarasis Pekino olimpinėse žaidynėse pirmoje kovoje nugalėjo Aleksandrą Kazakevičių. Tąsyk sportininkai per tris kėlinukus nesugebėjo atlikti veiksmų, o pergalę baltarusiui lėmė palankiai susiklostę burtai. Pekine Semionovas užėmė trečią vietą. Europos čempionatas – puiki proga revanšui už savo komandos draugą.

Tuo tarpu pats A.Kazakevičius susitiks su nuolatiniu treniruočių partneriu iš Latvijos. „Jie vienas kitą pažįsta kaip nuluptus. „Vyšnia“ pernai Vilniuje Europos čempionate užėmė penktą vietą. Tai geriausias kaimyninės valstybės imtynininkas. Tačiau mūsiškis greitesnis ir staigesnis. Mačiau juos prieš keletą dienų treniruotėje, todėl tikiu, jog Kazakevičius susidoros“, – savo mintis dėstė treneris Olegas Antoščenkovas.

Jei viskas vyktų pagal O.Antoščenkovo planą, tuomet antrame rate Aleksandrui greičiausiai tektų susidurti su turku S.Tuefenku. O čia vėl yra papildoma motyvacija nugalėti varžovą. Būtent šis turkas 2003 metais Stambule vykusiame pasaulio jaunimo čempionato finale užkirto kelią link aukščiausios pjedestalo pakopos Valdemarui Venckaičiui. Beje, Valdemaras su komanda išvyko į Baku ir galbūt jo patarimai bei įgyta akistatoje su Tuefenku patirtis padės Kazakevičiui pramušti ir antrą barjerą.

Šiandien savo varžovus sužinos Laimutis Adomaitis (84 kg) ir Mindaugas Mizgaitis (120 kg).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: