Tarptautinis Kauno kino festivalis kviečia lietuvių kino kūrėjus pateikti savo filmus naujam kino sklaidos projektui „Eye on Films“. Į projekto programą atrinktiems filmams bus suteiktos išskirtinės sklaidos galimybės: jie bus rodomi tarptautiniuose kino festivaliuose, vykstančiuose ne tik Europoje, bet ir Azijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Australijoje ir Afrikoje.

Tarptautinis Kauno kino festivalis yra oficialus „Eye on Films“ atstovas Lietuvoje. Projekte dalyvauja 14 kino festivalių ir 16 kino platinimo kompanijų iš 15 šalių. Projektas skirtas debiutinių ilgametražių filmų sklaidai visame pasaulyje.

„Eye on Films“ yra naujos Europos Sąjungos programos „Media Mundus“ dalinai finansuojamas projektas. „Media Mundus“ remia profesionalias kino sklaidos bei kino industrijos skatinimo iniciatyvas, įkvepiančias Europos Sąjungos šalių kino kūrėjų bendradarbiavimą su kitų pasaulio šalių autoriais bei kino sklaidą visame pasaulyje. Tarptautinis Kauno kino festivalis yra pirmoji organizacija iš Lietuvos, dalyvaujanti novatoriškoje „Media Mundus“ programoje.

„Prisijungdami prie „Eye on Films“ projekto siekiame plačiai atverti duris į pasaulį, suteikti Lietuvos autoriams daugiau galimybių pasiekti pasaulio auditorijas. Kviečiame autorius jau dabar teikti paraiškas dėl savo filmų, – sakė Tarptautinio Kauno kino festivalio direktorė Ilona Jurkonytė. – Taip pat kviečiame režisierius bei prodiuserius kreiptis tiesiogiai ir į mus, kadangi mes galime tiesiogiai pristatyti filmus projekto partneriams visame pasaulyje. Mūsų tikslas – kad lietuviški filmai ne vien keliautų po festivalius, bet ir būtų platinami Kanadoje, Naujojoje Zelandijoje, JAV, Brazilijoje ar kitose šalyse.“

„Eye on Films“ programa – tramplinas karjerą kine pradedantiems kūrėjams. Projekto partnerių tarpe yra tokie renginiai kaip Edinburgo, Sietlo, Rio de Žaneiro, Talino, La Rochelle, Paryžiaus, Vroclavo „Era naujieji horizontai“ ir kiti tarptautiniai kino festivaliai. Informacinis projekto partneris – „Screen International“ žurnalas, bendradarbiaujantis su didžiaisiais pasaulio kino festivaliais. Projektą koordinuoja platinimo kompanija „Wide Management“. Naujų talentų filmų iš viso pasaulio bus galima pamatyti Tarptautinio Kauno kino festivalio programoje „Eye on Films“.

Antradienį Tarptautinis Kauno kino festivalis projektą „Eye on Films“ pristatė Vilniuje „Mediadesk“ rengiamuose „Media Mundus“ mokymuose kolegoms iš Lietuvos ir kitų šalių.

Kino kūrėjai, norintys gauti daugiau informacijos apie galimybes dalyvauti „Eye on Films“ programoje, gali kreiptis į Tarptautinį Kauno kino festivalį, adresu info@kinofestivalis.lt, telefono numeriu +370 655 06559 bei apsilankyti interneto svetainėse www.kinofestivalis.lt bei www.eyeonfilms.org.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: