© Wikimedia Commons nuotr.

Lietuvoje sparčiai mažėja turistų iš Rusijos. Kaip šeštadienį pranešė LNK žinios, ypač liūdnos prognozės Kalėdoms ir Naujiesiems metams, kuriuos Lietuvoje praleisti rusai iki šiol labai mėgdavo.

Mažėjant rusų turistų, daugėja atvykstančiųjų iš Ukrainos. Tačiau Naujųjų metų į Lietuvą sutikti atvykstantys ukrainiečiai pareiškia pageidavimą, kad viešbučiuose organizuojamuose vakarėliuose nebūtų turistų iš Rusijos.

Pasak Lietuvos turizmo asociacijos vadovės Danutės Mažeikienės, Lietuvos Valstybinis turizmo departamentas (VTD) iki šiol pernelyg orientavosi būtent į Rusijos rinką, neskiriant pakankamai dėmesio kitoms šalims.

“Realiai tai yra ta rinka, kuri buvo labai siekiama ir įvairios priemonės buvo vykdomos tam, kad suaktyvinti”, – kalbėjo D.Mažeikienė.

Tačiau pasak buvusios VTD direktorės Raimondos Balnienės, dėmesys buvo skiriamas visoms dešimčiai pagrindinių turistų rinkų.

“NVS šalys iš jų tiktai dvi, Baltarusija ir Rusija, iš tų dešimties, ir joms teko tikrai santykinai pagal tą naudą ir tą, ką atneša ir pinigais, ir turistais, labai net sakyčiau mažokai dėmesio”, – teigė R.Balnienė.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje daugiausiai išleidžia britai, amerikiečiai, vokiečiai ir rusai. Jie šalyje per kelionę palieka po 1,5 tūkst. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: