© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos bendrasis vidaus produktas ( BVP) per devynis šių metų mėnesius, palyginti su atitinkamu 2012-ųjų laikotarpiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką padidėjo 3,3 proc. ir to meto kainomis siekė 88,855 mlrd. litų.

Trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su 2012 metų liepos-rugsėjo mėnesiais mėnesiais, Lietuvos BVP pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką padidėjo 2,2 proc. iki 32,165 mlrd. litų, pranešė Statistikos departamentas.

BVP augimas, nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos, per devynis šių metų mėnesius, palyginti su atitinkamu 2012-ųjų laikotarpiu, siekė 3,1 proc., o tik trečiąjį šių metų ketvirtį – 2 procentais.

Lietuvos BVP trečiąjį ketvirtį, palyginti su antruoju šių metų ketvirčiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką ūgtelėjo 0,1 proc. (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos – 9,8 proc.).

Anot statistikų, trečiąjį ketvirtį BVP augimą didžiąja dalimi lėmė atsigaunantis statybos sektorius, vidaus vartojimas (maitinimo bei mažmeninės ir didmeninės prekybos įmonių apyvarta) ir teigiami nerinkos paslaugų įmonių veiklos pokyčiai.

Statistikos departamentas taip pat patikslino šių metų pirmojo ir antrojo ketvirčių BVP. Patikslintais duomenimis, pirmąjį ketvirtį BVP siekė 26,498 mlrd. litų, antrąjį – 30,192 mlrd. litų to meto kainomis ir, palyginti su atitinkamais 2012 metų ketvirčiais, didėjo po 3,8 procento. Anksčiau skelbtas pirmojo ir antrojo ketvirčių BVP buvo atitinkamai 26,318 mlrd. litų ir 30,062 mln. litų, o jo augimas – po 4,2 procento.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: