© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antrus metus iš eilės šeštadienį (14 val.) Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione naujieji “SMSCredit.lt A lygos” čempionai Vilniaus MFD “Žalgirio” futbolininkai priims Futbolo bendruomenės klubą (F.B.K.) “Kauną”.

Pernai prasidėjusi tradicija, kuomet du žinomiausi šalies futbolo klubai sezonus baigia draugiškomis rungtynėmis, šį kartą džiugins sostinės gyventojus. 2012-aisiais, Kaune vykusi abiejų ekipų akistata sulaukė nemažo kauniečių susidomėjimo, todėl tikimasi, jog vilniečiai, kurie gausiai lankė žaliai baltų rungtynes, parodys savo meilę futbolui dar kartą.

“Neeilinės abiejų klubų istorijos suartino mus su sostinės futbolo gerbėjais, todėl draugiški ryšiai ir bendradarbiavimas yra malonus. Kuomet situacija yra sudėtinga, visad smagu sulaukti palaikymo iš šalies, todėl džiaugiamės, jog “Žalgiris” neliko abejingas. Esame tarsi likimo broliai”, – sakė F.B.K. “Kauno” vadovas Valdas Knyzelis.

“Vilniečiai žino mūsų padėtį, tokią kokia ji yra, nenusisuka nuo buvusių savo konkurentų, o tik nori, kad laikui bėgant mūsų klubas grįžtų ten, kur kažkada buvo – tarp stipriausių Lietuvos futbolo komandų. O tai yra garbingas futbolo žaidimas”, – pridūrė kauniečių vyriausiasis treneris Audrius Statkevičius.

2012-aisiais vykusios pirmosios tarpusavio rungtynės nustebino kokybišku ir gražiu futbolu, nepaisant to, jog varžovai futbolo aikštėje ir nėra lygiaverčiai. Nors rungtynes svečiai iš Vilniaus laimėjo 6:2, tačiau jau pirmosiomis minutėmis sulaukė “šalto dušo”, kuomet geltonai žali išsiveržė į priekį.

“Tai yra draugiškos rungtynės, bet norime padėti F.B.K. “Kaunui”. Vilniaus “Žalgiriui” taip pat buvo sunku, dabar sunku “Kaunui”, todėl šios rungtynės bus tarsi mūsų pagalba kauniečiams”, – teigė vienas geriausių “SMSCredit.lt A lygos” futbolininkų – žalgirietis Mantas Kuklys.

Beje, pagalbos ranką kauniečiams tiesia, ne tik žaliai balti. Kelionę į sostinę F.B.K. “Kaunui” padovanojo baras “rePUBlic”, kuris būdamas neabejingas sporto karaliui – futbolui, nusprendė paremti pagrindinę miesto futbolo komandą.

VMFD “Žalgirį” su “Kaunu” sieja ir dabartiniai komandos nariai – puolėjas Andrius Velička ne vienerius metus atidavė geltonai žaliems, tuo tarpu po pirmųjų draugiškų tarpusavio rungtynių 2012-aisiais, į sostinės klubą iš F.B.K. “Kauno” persikėlė treneris Artūras Ramoška bei vartininkas Ignas Plūkas.

Kontroliniai susitikimai, paverčiant juos sezono užbaigimo akcentais atsirado, kuomet panašiai susiklostė abiejų klubų istorijos. Tiek kauniečiai, tiek vilniečiai, tam tikru laikotarpiu būdavo stipriausios ekipos Lietuvoje, tačiau vėliau, dėl neatsakingo savininkų valdymo, balansavo ant išnykimo ribos. Abiejų ekipų gelbėjimo ėmėsi sirgaliai – “Kaunas Ultras” ir “Pietų IV”. Šiuo metu žalgiriečiai vėl sugrįžo į Lietuvos futbolo olimpą, tuo tarpu geltonai žaliems to dar teks palūkėti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: