© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Valstybės įmonių grupės “Lietuvos energija” valdoma bendrovė “Lietuvos energijos gamyba” svarsto galimybę nutraukti sutartį su rusiškų gamtinių dujų importuotoja “Dujotekana”, iš kurios šiemet perka gamtines dujas Lietuvos elektrinei Elektrėnuose.

Tai “Lietuvos žinioms” patvirtino “Lietuvos energijos gamybos” Korporatyvinės komunikacijos skyriaus vadovas Valentas Neviera:”Šiuo metu svarstomi įvairūs variantai, vienas iš jų yra sutarties nutraukimas”.

Dienraščiui V.Neviera teigė negalintis komentuoti, kokios būtų sutarties, kuri galioja iki šių metų pabaigos, su “Dujotekana” nutraukimo finansinės pasekmės “Lietuvos energijos gamybai”. Jis taip pat atsisakė atskleisti, kiek gamtinių dujų “Lietuvos energijos gamyba” įsigijo ir planuoja įsigyti iš “Dujotekanos”, kuriai kol kas nepavyksta pasirašyti sutarties su “Gazprom” tarpininke “LT Gas Stream AG” dėl pigesnių dujų.

“Neramu darosi, bet šiandien yra tokia situacija. Laukiame patvirtinimo”, – dienraščiui teigė įmonės prezidentas Vladimiras Orechovas, pasak kurio, klientai kol kas sutarčių su “Dujotekana” nenutraukia ir nebėga į valstybinę bendrovę, gavusią nuolaidą iš “Gazprom”.

Valstybės valdomų elektros energijos įmonių grupei “Lietuvos energija” dabar priklausanti bendrovė “Lietuvos dujos” su “Gazprom” susitarė dėl maždaug 20 proc. mažesnės gamtinių dujų kainos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: