"Lietuvos geležinkeliai" ir Kauno savivaldybė įgyvendins jungtinės veiklos projektą
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas šiandien antrą kartą susitiko su AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovais, aptarė intermodalinio terminalo Palemone statybos klausimus ir infrastruktūros plėtrą už Europos Sąjungos Sanglaudos fondo lėšas.

Pasitarime dalyvavo 12 įvairių sričių specialistų.

Statant intermadalinį terminalą Palemone būtina surasti pačią geriausią išeitį, kaip iki jo ir iš jo automobiliais patekti iki autostrados ir Logistikos centro Birulikėse.

Rengiant jungtinės veiklos projektą, būtina suderinti Savivaldybės ir geležinkelininkų poreikius bei galimybes.

Pasitarime daugiausiai buvo kalbėta apie Palemono, Apaščios gatvių ir Ateities plento rekonstrukciją ir pratęsimą.

Darbai, įgyvendinant šį projektą, turi būti atliekami ne tik geležinkelininkams priklausančioje teritorijoje, bet ir Kauno miesto savivaldybei priklausančiose gatvėse, bei Kauno rajono teritorijoje, todėl dabar vyksta projekto derinimo darbai.

„Mes siekiam, kad ir gyventojams, ir čia dirbantiems geležinkelininkams būtų patogu automobiliais patekti į intermodalinio terminalo teritoriją. Norim, kad jungtinės veiklos projekto įgyvendinimo metu galėtume atlikti kai kuriuos darbus už Europos Sąjungos sanglaudos fondo lėšas. Jungtinės veiklos projektą turės patvirtinti miesto Taryba“, – sako mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas.

Šiandien pasitarimo metu buvo nutarta, kad rugsėjo 14 dieną Savivaldybės ir geležinkelininkų atstovai vyks į LR Ūkio ministeriją ir aptars jungtinės veiklos projekto įgyvendinimo ir bendros paraiškos lėšoms gauti klausimus.

„Sprendimas dėl intermodalinio terminalo statybos Palemone buvo priimtas visai neseniai. Paraišką dėl šio projekto Europos Sąjungos struktūroms turime pateikti iki 2012 m. birželio. Jeigu visus derinimo darbus atliksime laiku, tuomet darbai turėtų prasidėti 2012 metų pabaigoje“, – sako Kauno logistikos centro projekto vadovas Mindaugas Butnorius.
Įgyvendinus šį projektą būtų sukurta darbo vietų, pagerėtų Palemono gyvenvietės infrastruktūra.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: