Lietuvos krepšinio rinktinėje net šeši aukštaūgiai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Jau trečiadienį, rugpjūčio 31 d., keturiuose Lietuvos miestuose stipriausios Senojo žemyno krepšinio rinktinės pradeda Europos čempionato kovas.

Pirmasis krikštas mūsų šalies nacionalinei komandai – mačas Panevėžyje su Didžiosios Britanijos ekipa. Tiesioginės transliacijos pradžia per TV3 – 20.55 val.

Savaitgalį paaiškėjo dvylika Lietuvos rinktinės žaidėjų, kurie gins šalies garbę žemyno pirmenybėse. Prieš pat čempionatą iš komandos treneriai „atkabino“ Darjušą Lavrinovičių, kurį kamuoja kojos skausmai, ir Mindaugą Lukauskį.

Lietuvai Europos čempionate atstovaus šie krepšininkai: gynėjai – Mantas Kalnietis, Šarūnas Jasikevičius, Rimantas Kaukėnas, Martynas Pocius, Tomas Delininkaitis, puolėjai ir vidurio puolėjai – Simas Jasaitis, Darius Songaila, Paulius Jankūnas, Kšyštofas Lavrinovičius, Robertas Javtokas, Marijonas Petravičius ir Jonas Valančiūnas.

Tai bus pirmas kartas, kai Lietuvos rinktinė po Nepriklausomybės atkūrimo Europos čempionate remsis ne keturiais ar penkiais, o net šešiais aukštaūgiais.

Praėjusiose pasaulio pirmenybėse Turkijoje treneris Kęstutis Kemzūra vertėsi tik su keturiais sunkiaisiais puolėjais ir „centrais“.

Tituluočiausias žaidėjas mūsų rinktinėje – po pertraukos į nacionalinę komandą grįžęs rezultatyvių perdavimų genijus Šarūnas Jasikevičius.

Jis su rinktine 2003 metais tapo Europos čempionu, 2007-aisiais žemyno pirmenybėse laimėjo bronzą. 2000 metais Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse Šaras taip pat iškovojo bronzos medalį. Be to, jis – keturiskart Eurolygos čempionas.

Beje, 2003 metais Europos pirmenybių nugalėtojais, be Š. Jasikevičiaus, iš dabartinių rinktinės narių tapo ir K. Lavrinovičius bei D. Songaila.

Š. Jasikevičius – vyriausias mūsų komandos žaidėjas. Jam – 35-eri. Jauniausias – rinktinėje debiutuojantis talentas Jonas Valančiūnas. Jam yra tik 19 metų.

Lietuvos rinktinė bus viena vyriausių ir kartu viena labiausiai patyrusių Europos čempionate. Net šešiems krepšininkams (Š. Jasikevičiui, R. Kaukėnui, D. Songailai, K. Lavrinovičiui, R. Javtokui, M. Petravičiui) yra daugiau nei 30 metų. Prie 30-mečio slenksčio artėja S. Jasaitis bei T. Delininkaitis. Jiems – 29-eri.

Viasat informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: