© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Savaitgalį Elektrėnų mariose vykusiame Lietuvos ledo jachtų čempionate trijose ledrogių klasėse (DN, “Ice-Opti” ir “Ice-Blokart”) varžėsi rekordiškai daug – 38 sportininkai iš Vilniaus, Elektrėnų, Kauno, Šiaulių, Anykščių ir Nidos.

Varžybų organizatoriai – Šiaulių miesto buriuotojų klubas “Gero vėjo”, Nacionalinė buriavimo akademija (NBA) ir VšĮ “Irklakojis” – Šiauliuose turėjusi vykti čempionatą perkėlė į Elektrėnus, kadangi čia ant marių susiformavo buriavimui idealus ledas: daug kur paviršius buvo veidrodinis.

Čempionu tarp DN ledrogininkų, laimėjęs visus 8 važiavimus, tapo Šarūnas Sodeika (7 tšk.), vicečempiono titulą iškovojo Linas Baublys (16 tšk.), o bronzos medaliu pasipuošė Vadimas Grigonis (22 tšk.). Šioje klasėje startavo 6 sportininkai iš Vilniaus.

“Ice-Blokart” ledrogių klasėje susirinko net 27 buriuotojai, kurie startavo 4-iose svorio kategorijose. Ultra lengvasvorių kategorijoje varžėsi vienuolika (8-15 metų amžiaus) vaikų. Jaunieji buriuotojai kovėsi taškas į tašką ir tik paskutinę akimirką išaiškėjo nugalėtojai. Visas varžybas pirmavo Emilė Mažeikaitė (15 metų) iš Nidos, tačiau nesėkmingai susiklosčius lemiamam važiavimui, ji turėjo pripažinti ant kulnų lipusių Lauryno Liugo iš Šiaulių (14 metų) ir Vykinto Mizgirio (8 metai) pranašumą ir tenkintis bronzos medaliu. Laurynas surinkęs 7 taškus laimėjo auksą, o jauniausias varžybų dalyvis – 8-erių nidiškis Vykintas Mizgiris antras varžybas iš eilės visus nustebino tapdamas vicečempionu ir vos 1 tašku nusileisdamas Laurynui.

Lengvasvorių kategorijoje dominavo vilniečiai iš NBA – čempionu užtikrintai rungtyniaudamas tapo Dominykas Žižys (3 tšk.), sidabrą laimėjo Antanas Gerasimavičius surinkęs 5 taškus, o bronza pasipuošė Juras Kremensas (9 tšk.).

Vidutinio svorio kategorijoje nidiškiai užsitikrino du medalius: Matas Mizgiris su 4 taškais tapo čempionu, o Antanas Golubovskis (8 tšk.) – bronzos medalininku. Vicečempiono titulą iškovojo NBA prezidentas Darius Gerasimavičius iš Vilniaus (6 tšk.).

Sunkiasvorių kategorijoje dominavo Liutauras Kižys iš Trakų. Laimėjęs beveik visus važiavimus jis surinko 3 taškus ir tapo čempionu. Vienintelį kartą nugalėtoją įveikęs vilnietis Arūnas Maisiejus surinko 5 taškus ir pelnė sidabrą, o stabiliai buriavęs Andrius Orlovas (9tšk.) iš Kauno džiaugėsi bronzos medaliu.

“Ice-Opti” ledrogių klasėje startavo 10 berniukų ir 5 mergaitės. Berniukų įskaitoje nepralenkiamas buvo Laurynas Liugas iš Šiaulių – su 3 taškais tapo čempionu. Sidabrą laimėjo Antanas Gerasimavičius iš Vilniaus (7 tšk.), o bronza atiteko šiauliečiui Dominykui Privalenkovui (8 tšk.)

Mergaičių įskaitoje Jovilė Gedmontaitė iš Šiaulių laimėjo visus važiavimus ir surinkusi 3 taškus užėmė pirmąją vietą. Vicečempione tapo labai stabiliai buriavusi šiaulietė Aušrinė Tamošiūnaitė (6 tšk.), o trečioji vieta atiteko Gabrielei Petraitytei iš Vilniaus (9 tšk.)

Absoliučioje įskaitoje auksą laimėjo Laurynas Liugas, sidabrą – Jovilė Gedmontaitė, o bronzą – Antanas Gerasimavičius.

Stipriausio ledrogių miesto įskaita:

1. Vilnius       115 tšk.
2. Šiauliai       81
3. Nida           33
4. Trakai         10
5. Kaunas          6
6. Elektrėnai      4
7. Anykščiai       1
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: