(c) Lietuvos futbolo federacijos archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treniruotės prieš penktadienio EURO 2012 atrankos rungtynes su Ispanija vis intensyvesnės ir reikalauja daugiau jėgų iš žaidėjų, tačiau komandos nuotaika ypač gera – treniruočių metu lieka laiko ir azartiškoms varžytuvėms.
Trečiadienį Lietuvos rinktinės futbolininkų dienotvarkėje buvo būsimų varžovų rungtynių video peržiūra ir analizė, popietė laisvalaikio ir dar viena treniruotė šalia „Helmantico“ stadiono atsarginėje aikštėje. Žaidėjai ir treneriai didino pratybų azartą įvairiais žaidybiniais elementais.

Vartininkas Paulius Grybauskas spontaniškai pažadėjo pora šimtų kartų atlikti sutartą fizinį pratimą, jei nors vienas komandos draugų spirtas kamuolys iš maždaug 30 metrų atsidurs jo ginamų vartų  tinkle.  Pavojingų smūgių buvo, tačiau vartininkas, vėliau padedamas ir kolegos Žydrūno Karčemarsko, išsaugojo vartus „sausus“.

Dar azartiškiau buvo nusiteikę treneriai – Audrius Ramonas ir Vitalijus Stankevičius dar iš anksto sukirto rankomis dėl 11 metrų baudinių dvikovos. Vartininkui A.Ramonui reikėjo atremti bent du baudinius, o kolegai – įmušti bent tris. Nugalėtojas paaiškėjo be didesnės intrigos – jau pirmi trys V.Stankevičiaus smūgiai buvo tikslūs.

Nors geros nuotaikos netrūko, po trijų treniruočių dienų komandoje daugėjo darbo kineziterapeutams.

Be to, rinktinės senbuvis Andrius Skerla pripažino, jog intensyvus grafikas klube  atsiliepia sveikatai, tačiau tuo pačiu pasidžiaugė rezultatais – lietuvio įvartis praėjusiame Lenkijos čempionato ture padėjo Balstogės „Jagiellonia“ komandai išlaikyti pirmenybių lyderio poziciją.

Vis tik anot A.Skerlos, atstovauti klubui ir rinktinei – du skirtingi dalykai. Lietuvos rinktinės rungtynių rekordininko teigimu, kiekvienos rungtynės rinktinėje yra ypatingos.

LFF informacija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: