Lietuvos paralimpinis komitetas (LPAK) šalies neįgaliųjų sporto klubams skirs papildomą 20 tūkst. eurų dydžio finansinę paramą. Sprendimas priimtas šį trečiadienį Kaune įvykusiame LPAK Vykdomojo komiteto posėdyje. LPAK Vykdomasis komitetas taip pat nusprendė ieškoti būdų, kaip papildomai skatinti trenerius, dirbančius su aukšto meistriškumo sportininkais.

Papildomi 20 tūkst. eurų iš organizacijos biudžeto bus skirti sporto klubams, priklausantiems LPAK nariams – Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijai ir Lietuvos aklųjų sporto federacijai.

„Privalome padėti klubams atsigauti po karantino, suteikti jiems galimybių vykdyti kuo daugiau veiklų. Klubai – mūsų sporto piramidės pagrindas, čia prasideda didžiosios daugumos atletų kelias.

Ši parama – papildoma. Mūsų partnerių dėka jau ne vienerius metus vykdome klubų paramos programą, pagal kurią kasmet finansiškai skatinami dešimt geriausių klubų. Matome, kad tai veikia, nes klubai į šalies čempionatus deleguoja daugiau sportininkų. O tai reiškia, kad dalis tų sportininkų vieną dieną ateis į Lietuvos rinktines“, – sakė LPAK prezidentas Mindaugas Bilius.

LPAK Vykdomojo komiteto nariai dar diskutavo apie galimybes papildomai finansiškai skatinti ir trenerius, kurie dirba su aukšto meistriškumo paralimpinio sporto atletais.

„Šalies sporto sistema kol kas neužtikrina pakankamo trenerių palaikymo. Aukšto meistriškumo atletas už tarptautines pergales gauna valstybės stipendiją, o treneris lyg primirštamas. Ieškosime būdų, kaip užpildyti šią spragą, nes trenerio vaidmuo sportininko karjeroje dažnai yra lemiamas.

Sudaryta darbo grupė, kuri iki rugsėjo teiks siūlymus, kaip galėtume skatinti trenerius. Tikiuosi, kad bus rastas sprendimas, kuris bus naudingas ne tik dabartiniams mūsų treneriams, bet paskatins ir kitus specialistus atsigręžti į paralimpinį sportą, pradėti dirbti su negalią turinčiais atletais.

LPAK moka paralimpines stipendijas perspektyviems sportininkams, jų treneriams, bet reikia žiūrėti ir į tuos treniravimo specialistus, kurie dirba su aukšto meistriškumo sportininkais“, – sakė LPAK generalinis sekretorius Paulius Kalvelis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: