facebook.com archyvo nuotr.

Užbaigus paskutinius bandymus, Lietuvos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalui skirtas laivas “Independence” (liet. “Nepriklausomybė”) paliko didžiausią pasaulyje Pietų Korėjos Ulsano laivų statyklą “Hyundai Heavy Industries”.

Laivo savininkė Norvegijos bendrovė “Hoegh LNG” per Oslo vertybinių popierių biržą pranešė gegužės 12 dieną perėmusi laivą. Tai antrasis iš keturių “Hyundai Heavy Industries” statykloje kompanijos užsakytų naujų plaukiojančių saugyklų su išdujinimo įrenginiu (angl. FSRU).

“Mes didžiuojames pasiekę šį reikšmingą etapą kartu su “Klaipėdos nafta” ir “Hyundai Heavy Industries”. Mes plečiame savo FSRUparką iki keturių laivų. “Independence” yra pažangiausiomis ir efektyviausiomis technologijomis aprūpintas laivas šiuo metu rinkoje ir vaidina svarbų vaidmenį, diversifikuojant Lietuvos energetikos infrastruktūrą”, – pranešime sakė “Hoegh LNG” prezidentas Sveinungas Stohleas (Sveinungas Štole).

Laivų maršrutų duomenis skelbiančio tinklalapio marinetraffic.com duomenimis, “Independence” šiuo metu plaukia į Singapūrą – šioje šalyje jis registruotas. Skelbta, jog plaukdamas į Klaipėdą, laivas gali pervežti dujų krovinį – planuojama, kad į Klaipėdą jis atplauks spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje.

“Klaipėdos nafta” laivo išperkamosios nuomos 10 metų trukmės sutartį su “Hoegh LNG” pasirašė 2012 metų kovą. Terminalas turėtų pradėti veikti šių metų gruodžio 3-ąją.

Šiuo metu Lietuva visas dujas gauna iš Rusijos dujų koncerno “Gazprom”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: