© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

2013 metai tapo istoriniais Lietuvos sportui, o šalies penkiakovininkai pasiekė tai, ko iki šiol niekam nebuvo pavykę. Lietuvos atletai ne tik laimėjo pasaulio čempionatus, bet ir užėmė pirmąsias vietas šiuolaikinės penkiakovės pasaulio reitinge.

Pasak Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidento Vaido Barakausko, tuo šie metai išskirtiniai ne tik penkiakovei, bet ir visai sporto bendruomenei, kadangi nėra jokios kitos tokius laimėjimus pasiekusios sporto šakos Lietuvoje.

Pirmadienė federacija pasveikino ir apdovanojo labiausiai šiemet nusipelniusius penkiakovininkus ir jų trenerius.

“Visų Lietuvos penkiakovininkų vardu sveikinu šių metų pasaulio penkiakovės lyderiais tapusius Laurą Asadauskaitę, Justiną Kinderį bei Ievą Serapinaitę. Iš tikrųjų labai džiaugiamės ir didžiuojamės savo sportininkais. Tapti stipriausiais pasaulyje vienu metu tiek vyrų, tiek moterų, tiek jaunių merginų klasifikacijose – tai yra kažkas neįtikėtina. Tokių dalykų atsitiktinai nebūna. Tai vienareikšmiškai pasiekta tik didelio sportininkų darbo, trenerių atkaklumo ir visos mūsų penkiakovininkų bendruomenės pastangų dėka. Tai rezultatas, kuris įpareigoja mus visus pasitempti – nauji iššūkiai laukia jau kitais metais. Na, o konkurentai, jau ir šiais metais atidžiai stebėję mus kiekvienose varžybose, dabar darys tai dar atidžiau. Todėl linkiu jums darbo, atkaklumo ir kūrybos,” – teigė federacijos prezidentas V.Barakauskas.

2013 metai buvo itin sėkmingi Lietuvos penkiakovininkams. L.Asadauskaitė ir J.Kinderis tapo pasaulio čempionais ir šių metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio reitinge užėmė pirmąsias vietas.

Lietuvos jaunių merginų komanda šiemet tapo pasaulio vicečempionėmis (Ieva ir Emilija Serapinaitės, Aurelija Tamašauskaitė), o asmeninėje įskaitoje I.Serapinaitė tapo pasaulio jaunių čempione. Taip pat jos tapo 2013 metų Europos čempionėmis estafečių varžybose.

Lietuvos sporto žurnalistų rinkimuose J.Kinderis buvo išrinktas Metų sportininku, o L.Asadauskaitė užėmė antrąją vietą geriausių Metų sportininkių rinkimuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: