Lietuvos U-17 futbolo rinktinė pralaimėjo graikams
(c) Epo.gr archyvo nuotr.
Su varžovu kovoja S. Rakauskas

Lietuvos U-17 jaunimo futbolo rinktinė (1995 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) rezultatyviose draugiškose rungtynėse Atėnuose minimalia persvara 2:3 turėjo pripažinti pajėgios Graikijos rinktinės pranašumą.

Kontroline dvikova Atėnuose, Agios Kosmas olimpiniame treniruočių centre, lietuviai ruošėsi už kelių savaičių vyksiančioms Europos U-17 čempionato atrankos varžyboms.

Pirmojo kėlinio antroje pusėje aikštės šeimininkai po rikošeto ir lietuvių klaidos gynyboje per tris minutes išsiveržė į priekį 2:0, tačiau Lietuvos rinktinė nepasidavė – 38 min. suklaidinęs gynėją ir vartininką rezultatą išlygino Simonas Stankevičius, o antrojo kėlinio pradžioje tolimu smūgiu iš krašto pasižymėjo Justas Raziūnas.

52 min. neužtikrintai sužaidus vartininkui graikai atstatė savo persvarą. Rungtynėms baigiantis S. Stankevičius galėjo dar kartą rezultatą išlyginti, tačiau jo į tolimąjį kampą spirtą kamuolį atmušė vartininkas.

„Pirmosios minutės buvo sunkios, bet pavyko tvarkingai gintis. Po to didelis rungtynių tempas vis tik privertė suklysti, tačiau sugebėjome išlyginti žaidimą. Antrajame kėlinyje atakuoti sekėsi geriau.

Po keitimo išbandėme žaidėjus, kuriais norėtume remtis atrankoje, tačiau pamatėme, kad jiems dar trūksta pasiruošimo“, – pasakojo rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Pasak jo, rungtynės su tokia komanda kaip Graikija, kuri yra 12-a UEFA U-17 rinktinių reitingiuose, bus labai naudingos prieš atrankos ciklą. „Žaidėme su labai pajėgiu varžovu. Rungtynes buvo itin naudingos, ypač dėl to, kad pamatėme, kokias problemas turime gynyboje. Manau, kad graikai bus panašaus pajėgumo kaip ir serbai, su kuriais rungtyniausime atrankos turnyre“, – sakė A. Vingilys.

Rungtynes stebėjo ir Graikijos rinktinių direktorius, buvęs ilgametis komandos narys Takis Fyssas, nacionalinės rinktinės treneris Fernando Santosas ir jo asistentas Leonidas Vokolos.

Spalio 17-22 dienomis Serbijoje Europos U-17 čempionato atrankos etapo varžybose Lietuva susitiks su vietos rinktine, taip pat Velso ir Armėnijos rinktinėmis.

Statistika

Graikija U-17 – Lietuva U-17 3:2 (2:1)

Įvarčiai: 27, 30 ir 52 min. (Graikija); 38 min. Simonas Stankevičius, 42 min. Justas Raziūnas (Lietuva).

Lietuva U-17: Marius Suvaizdis, Edvinas Dambrauskas, Julius Aleksandravičius, Justas Raziūnas, Lukas Pangonis, Tomas Dombrauskis, Deimantas Petravičius, Gabrielius Judickas, Erikas Skripkinas (41 min. Almantas Vansevičius, 66 min. Tadas Lekeckas), Skirmantas Rakauskas (53 min. Vykintas Slivka), Simonas Stankevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: