Lietuvos U-19 futbolo rinktinė sužaidė lygiosiomis su grupės favoritais serbais
(c) LFF.lt archyvo nuotr.

Lietuvos U-19 jaunimo futbolo rinktinė pirmose Europos U-19 čempionato atrankos rungtynėse Izraelyje iškovojo lygiąsias 0:0 su 5 grupės favoritais Serbijos futbolininkais.

Tai buvo pirmosios lygiosios tarp Lietuvos ir Serbijos jaunimo komandų oficialiose rungtynėse – iki šiol U-17, U-19 ir U-21 rinktinių lygmenyse mūsiškiai Balkanų šalies atstovams buvo nusileidę visus šešis kartus.

Pasiteisino nauja taktinė schema

Serbijos futbolininkai, kuri UEFA U-19 rinktinių reitinge, žengia 7-oje vietoje, buvo laikomi šios grupės favoritais, tačiau buvusių Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinių pagrindu sudaryta Lietuvos rinktinė nenusileido varžovams.

Pasak rinktinės vyriausiojo trenerio Valdo Dambrausko, pirmajame kėlinyje Lietuvos futbolininkams prireikė laiko įsibėgėti ir priprasti prie naujos taktinės schemos.

„Įvedėme naujų dalykų ir naują schemą: žaidėme su trimis vidurio gynėjais, akcentuojant aktyvesnį krašto gynėjų dalyvavimą organizuojant atakas. Tai pasitvirtino. Taip pat siekėme sustabdyti pavojingus varžovų krašto saugus. Pirmajame kėlinyje prie naujovių teko apsiprasti, todėl du kartus varžovai galėjo mus nubausti, bet smūgiavo netiksliai“, – pasakojo treneris.

Antrajame kėlinyje lietuviai įsidrąsino ir sukūrė pavojingesnių atakų. Įsiminė pavojingas saugo Deivido Kapusto spyris šalia vartų, taip pat po keitimo aikštėje pasirodžiusio Luko Čerkausko smūgis galva.

„Po pertraukos žaidėme vis geriau ir geriau. Komanda rungtyniavo labai drausmingai, neleido varžovams sukurti progų. Atrodė, kad jei būtų dar laiko, galbūt būtų pavykę ir iškovoti ir pergalę“, – sakė V. Dambrauskas.

Netikėta čekų nesėkmė

Treneris pažymėjo, kad žengtas dar tik pirmas žingsnis, nes laukia dvejos nelengvos rungtynės. Kitose rungtynėse mūsiškiai susitiks su Čekija, kuri pirmoje dvikovoje kiek 1:2 netikėtai pralaimėjo varžybų šeimininkui Izraeliui.

„Startas nuteikia pozityviai ir pridės vaikinams pasitikėjimo, bet vienos rungtynės dar nieko nereiškia. Laukia dvi sunkios dvikovos. Čekų pralaimėjimas Izraeliui buvo tikrai netikėtas, nes pirmajame kėlinyje jie žaidė tikrai pranašiau už šeimininkus. Turime dvi naktis paruošti rungtynių planą“, – stebėdamas būsimų varžovų dvikovą pasakojo V. Dambrauskas.

Ketvirtadienį, lapkričio 10 d., Lietuvos U-19 rinktinė žais su Čekijos ekipa, o sekmadienį susitiks su Izraelio futbolininkais. Į kitą varžybų etapą pateks po dvi geriausias atrankos grupių komandas ir dvi geriausiai su jomis savo grupėse sužaidusios trečiąsias vietas užėmusios ekipos.

Rungtynių statistika

Serbija U-19 – Lietuva U-19 0:0
Bat-Yamo stadionas
Teisėjas – Martin Strömbergsson (Švedija)
Įspėti: 38 min. Uroš Spajić, 74 min. Nikola Aksentijević (Serbija); 29 min. Martynas Dapkus, 45+1 min. Aurimas Vilkaitis (Lietuva)

Lietuva U-19: Lukas Lidakevičius, Paulius Daukša, Edvinas Girdvainis, Aurimas Vilkaitis, Martynas Jefišovas, Arnas Ribokas (74 min. Lukas Čerkauskas), Beneta, Ovidijus Verbickas, Martynas Dapkus, Deividas Kapustas (86 min. Renatas Kapūstinas), Donatas Kazlauskas (70 min. Lukas Baranauskas). Atsarginiai: Rimantas Bogužas, Martynas Dūda, Dovydas Norvilas, Erikas Grigaitis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: