Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė liūties nepabūgo
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Trečiadienį (liepos 27 d.) Lietuvos krepšinio rinktinė jėgas ketino išmėginti Baltijos jūroje. Rinktinės vyrai buvo nusiteikę ryžtingai, tačiau Klaipėdoje siaučiančios gamtos stichijos, užėjusi liūtis, neleido išbandyti jėgų draugiškose jachtų lenktynėse.

„Pernai plaukėme ir išlaikėme tą egzaminą – po jo neblogai sekėsi ir Pasaulio čempionate. Dabar neplaukiame dėl gamtos stichijų, bet mūsų laukia svarbesnis plaukimas. Tikime, jog krepšinio aikštelėje mums nebus baisios jokios audros, lietūs, sniegas ar vėjai“, – teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Iš Palangos į Klaipėdos uostą atvažiavę krepšininkai nuo lietaus slapstėsi po apsiaustais, vis vildamiesi, jog lietus liausis. Tačiau jam tik intensyvėjant vyrai ir liko krante.

Pliaupiant lietui Lietuvos rinktinės vyrai nuo Kruizinių laivų terminalo neatsišvartavo, bet nuėjo apžiūrėti naujųjų jachtų ir tapo simboliniais jachtų krikštatėviais. Turėję rungtis draugiškose varžybose trimis jachtomis krepšininkai jas apžiūrėjo, aukštaūgis Jonas Valančiūnas, pabuvęs vienos jų viduje, juokėsi, jog jachtos yra pritaikytos net krepšininkams.

Pernai susipažinę su legendine, pasaulį apiplaukusia jachta „Ambersail“, šiais metais rinktinės vyrai planavo išmėginti ką tik į Baltijos bangas nuleistas tris naujas modernias kruizines jachtas „Jeanneau Sun Odyssey 36i“.

Vienos iš jachtų kapitonas Ruslanas R. Arbušauskas pastebėjo, jog simboliška, kad būtent šiomis jachtomis plaukti planavo krepšinio rinktinės vyrai.

Kapitonas pasakojo, kad naujosios jachtos yra pastatytos Prancūzijos mieste Cholet, kurio vietos komandoje kadaise žaidė legendinis Lietuvos krepšininkas Artūras Karnišovas.

Nors ir neišplaukę į jūrą, rinktinės vyrai geros nuotaikos neprarado ir nuolat juokavo: „Kai laimėsim auksą, pasižadu“ dalijo pažadus, ką padarys Lietuvos rinktinei laimėjus auksą.

Pavyzdžiui, Lietuvos rinktinei laimėjus auksą, Kšyštofas Lavrinovičius pažadėjo broliui Darjušui nuskusti antakius, o Simas Jasaitis sušokti sirtakį Rotušės aikštėje.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: