Po debiutinio renginio „eXtreme 2x100km“ sėkmės ir populiarumo Pėsčiųjų žygių asociacija jau pirmąjį rugpjūčio savaitgalį (rugpjūčio 5 – 7 d.) kviečia kauniečius į „Lietuvos žygeivių festivalį“, kuris vyks Jurbarke.

Šiame tradiciniame dviejų dienų žygyje laukiami tiek maži, tiek dideli, visi mėgstantys aktyvų laisvalaikio praleidimą.

„Lietuvos žygeivių festivalis“ vyks pagal klasikines tarptautines pėsčiųjų žygių tradicijas t. y. kiekvieną renginio dieną dalyviai turės galimybę, pagal savo norus ir asmeninį fizinį pajėgumą, rinktis 2×20 km, 2×30 km arba 2×40 km distancijas.

Paaugliams iki 16 metų bus leidžiama eiti 2x20km atstumą, o vyresni renginio dalyviai galės rinktis bet kurią iš aukščiau pateiktų distancijų.

Įveikę numatytus etapus žygio dalyviai bus apdovanoti organizatorių įsteigtais diplomais ir medaliais.

Žygio maršrutas drieksis vaizdingomis Panemunės vietomis: istoriniai miestai ir miesteliai, šimtmečius menantys piliakalniai, etnografinės vietos visa tai matys žygio dalyviai.

Žygio dalyviams bus sudarytos galimybės apsistoti lauko stovykloje, todėl patariama pasirūpinti ne tik palapinėmis, bet ir miegmaišiais bei kilimėliais.

Pėsčiųjų žygių asociacijos tikslas savo renginiais paskatinti žmonės keliauti, aktyviai ir prasmingai praleisti laisvalaikį bendraminčių būryje, patirti naujų įspūdžių.

Pėsčiųjų žygių asociacija – visuomeninė, nevyriausybinė, ne pelno siekianti organizacija, kurios pagrindiniai veiklos tikslai ir uždaviniai yra:

– vienyti keliauti mėgstančius žmones, propaguoti keliavimą pėsčiomis kaip aktyvią, kultūringą ir aplinką tausojančią laisvalaikio praleidimo formą;

– ugdyti Lietuvos žygių mėgėjų patriotiškumą, pilietiškumą, meilę gamtai, puoselėti kultūros ir istorines tradicijas;

– kasmet organizuoti masinius nekonkurencinio pobūdžio dviejų ar daugiau dienų žygius;

– bendradarbiauti, dalyvauti bendruose projektuose Lietuvoje ir užsienyje su kitomis visuomeninėmis organizacijomis, žygeivių klubais, lietuvių išeivių bendruomenėmis kitose valstybėse; valstybinėmis institucijomis.

Registraciją į renginį galite rasti čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: