Futbolo mėgėjų turnyras Linksmakalnyje
(c) LFF.lt archyvo nuotr.

Birželio 18 dieną Linksmakalnyje vyko Linksmakalnio seniūnijos 7×7 futbolo taurės varžybos, kuriose dalyvavo 6-ios komandos. Ištraukus burtus, dalyvaujančios komandos buvo suskirstytos į dvi grupes.

A grupė: Linksmakalnio jaunimo komanda, bendruomenė „Sugrįžimas“, Išlaužas (Prienų raj.);

B grupė: Aukštadvario SK (Trakų raj.), Lietuvos energetikos institutas (Kaunas), Linksmakalnio SK.

A grupės favoritais laikyti „Sugrįžimo“ atstovai varžybas pradėjo rezultatu 6:0 sutriuškindami Išlaužo atstovus. Po tokio „šalto dušo“ išlaužiškiai į kovą stojo su Linksmakalnio jaunimo komanda. Abi komandos turėjo nemažai progų įvarčiui pelnyti, tačiau tik vienintelis Deivido Martinavičiaus smūgis buvo tikslus, kuris ir nulėmė Linksmakalnio jaunimo komandos pergalę rezultatu 1:0.

Paskutinėse A grupės varžybose tarp „Sugrįžimo“ ir Linksmakalnio jaunių sprendėsi pirmos vietos, o kartu ir „bilieto“ į finalą likimas. Visgi patirtis įrodė savo pranašumą prieš jaunystę ir „Sugrįžimo“ ekipa laimėjusi rungtynes 3:0 bei surinkę 6 taškus užėmė pirmąją vietą grupėje, o kartu ir pateko į finalą, antri su trim taškais – Linksmakalnio jaunimo komanda (į mažąjį finalą), o Išlaužo atstovai pralaimėję abu susitikimus liko treti ir iš tolimesnių varžybų iškrito.

B grupėje kova dėl vietų vyko kur kas atkakliau. Čia nebuvo jokių išankstinių favoritų ar grupės autsaiderių. Pirmieji kovą pradėjo Linksmakalnio SK ir Lietuvos energetikos instituto futbolininkai. Nors vietos ekipa ir turėjo nedidelį žaidybinį pranašumą, bet įvartį jiems pavyko įmušti tik gerokai įpusėjus rungtynėms ir kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo vienintelis šių rungtynių įvartis, kuris nulėmė Linksmakalnio SK pergalę rezultatu 1:0.

Antrajame šios grupės susitikime tarp Linksmakalnio SK ir Aukštadvario SK žiūrovai įvarčių nepamatė, tad rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0. Visų komandų likimas sprendėsi paskutinėse šios grupės rungtynėse tarp LEI ir Aukštadvario SK. Rungtynės baigėsi rezultatu 2:1.

Grupėje po 4 taškus surinko Aukštadvario SK ir Linksmakalnio SK, įvarčių skirtumas pas abi komandas taip pat buvo +1, bet Aukštadvario SK pirmą vietą užėmė dėka daugiau įmuštų įvarčių – 2, Linksmakalnio SK – 1. LEI pralaimėję abu susitikimus iš varžybų iškrito.

Rungtynėse dėl trečios vietos susitiko Linksmakalnio SK ir Linksmakalnio jaunimo komandos. Po permainingos kovos sporto klubo ekipa rezultatu 2:0 įveikė savo jaunesnius kolegas ir užėmė trečiąją vietą.

Finale kovėsi abiejų grupių nugalėtojai „Sugrįžimas“ ir Aukštadvario SK. Pirmąjį kėlinį vyko lygi kova, tačiau įvarčių nebuvo. Pertraukoje tarp kėlinių ėmė nesmarkiai lyti, aikštė tapo šlapia ir kaip parodė antras kėlinys, šis lietutis daugiau naudos atnešė „Sugrįžimo“ ekipai, kuri laimėjo rungtynes rezultatu 2:0 ir tapo 2011 metų Linksmakalnio seniūnijos futbolo 7×7 turnyro nugalėtojais. Aukštadvario SK liko antri.

Turnyro organizatoriai dėkojo Kauno rajono savivaldybės administracijos kultūros, švietimo ir sporto skyriui ir Linksmakalnio seniūnijai už suteiktą paramą organizuojant futbolo turnyrą.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: