''Liūdniems slibinams'' - 3 metai
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Lapkričio 4 d. restorane – klube „Combo“ vyko aktorių grupės „Liūdni slibinai“ koncertas. Pasirodymą grupės lyderis Vaidas Kublinskas pradėjo pranešdamas, kad jų kolektyvas švenčia trečiąjį gimtadienį, todėl skiria publikai trijų dimensijų pasirodymą.

Grupės narė Aistė Lasytė tvirtino grupės gimtadienio praleisti negalinti, todėl į jį atėjusi su „trimis kojomis“ – atlikėja rėmėsi ramentu, nes yra lūžusi jos dešinioji koja.

Grupę su gimtadieniu sveikino publika, sudainuodama „Ilgiausių metų“, o dvi gerbėjos į sceną atnešė tortą, o „Liūdnų slibinų“ muzikos gerbėjas A. Lasytei įteikė didžiulį kaktusą.

Intelektualaus humoro atstovų „Liūdnų slibinų“ pasirodymą sudarė dvi dalys: pirmojoje dainuotos lyrinės dainos, o antrojoje – linksmos. Kartu su grupe publika dainavo populiariąsias jų dainas „Ralio karvytis“, „Arbata“.

Šiltai sutiktas kūrinys apie nuolat bėgančius lietuvius: „Bėgiai“. Kolektyvo lyderis V. Kublinskas viso koncerto metu į pasirodymą įterpdavo šmaikščių pasisakymų, kuriuos susirinkusieji palydėdavo ovacijomis ir su šypsenomis.

„Liūdnų slibinų“ narys Dominykas, publikai dovanojo ugnies šou pasirodymą: imitavo ugnies rijiką su bengališkomis ugnelėmis. Žinoma, šis triukas sulaukė audringos žiūrovų reakcijos.

Gausiai susirinkusi publika, visi rezervuoti staliukai patvirtino, kad „Liūdni slibinai“ yra populiari grupė, turinti įvairiausio amžiaus gerbėjų. Savo populiarumą pagrindė ir grupės narys V. Kubliskas, teigdamas, kad „Lietuvių enciklopedijoje“ parašyta: „populiari grupė yra ta, į kurios koncertą ateina daugiau žmonių nei yra scenoje“. O scenoje tą vakarą buvo penki grupės nariai.

Per pasirodymą kolektyvo nariai nevengė ironiškai pasišaipyti ne tik vienas iš kito, bet ir patys iš savęs. Aktoriui D. Vaitiekūnui „priekaištauta” dėl žemo ūgio: „mažąjį mėgsta operatoriai, nes kaip bepastatysi – visada telpa į ekraną, net stambiu planu”, „sugadinai nuotaiką, bet nuotaika gali pasitaisyti, o tu jau nebeužaugsi”.

Narė A. Lasytė sulaukė pajuokavimų dėl sugipsuotos kojos, kuriai skirta daina „Be tavęs“, nes ją kur palieka, ten ir randa.

Mergina ir pati, nevengdama saviironijos, atliko dainą pavadinimu „Gipsas“. Kaip teigė grupės lyderis V. Kublinskas, šią dainą „ketinama padaryti traumatologinio himnu“.

Pats lyderis iš savęs šaipėsi dainoje „Jeigu aš būčiau gražus“, kurią, kaip pats teigė, dainuoja jau 50 kartų, o pokyčių – jokių. Daugiausiai kalbantis grupės narys V. Kublinskas šaipėsi iš kitų narių, dėl nešnekumo: „jie nekalbūs, reikia tempti už liežuvio tiesiogine žodžio prasme“, ir čia pat tai pademonstravo – „ištempė“ D. Vaitiekūno liežuvį, kuris siekė net žemę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: