(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Iki metų pabaigos absoliučiai visuose Kauno miesto lopšeliuose-darželiuose bus sudėti plastikiniai langai ir naujos durys. Taip pat šiemet bus baigtas šešių ikimokyklinių įstaigų remontas.

Šiais metais už Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas bus baigti remonto darbai šešiuose Kauno lopšeliuose – darželiuose. „Spindulėliui“, „Aušrinei“, „Giliukui“, „Pušynėliui“, „Vyturėliui“, „Nežiniukui“ remontams iš ES fondų buvo skirta 4,1 mln. litų, iš jų 614,5 tūkst. litų skyrė savivaldybė. Už skirtas lėšas minėtuose darželiuose remontuojamos vidaus patalpos: renovuojamos, grupių patalpos, sanitariniai mazgai, virtuvės, skalbyklos, metodinės patalpos ir kt.

„Nors kai kuriuose darželiuos remonto darbai dar nėra baigti, tačiau nuo rugsėjo pirmosios vaikai bus laukiami visuose darželiuose. Ugdymo procesas dėl remonto tikrai nenukentės“, – užtikrino Švietimo ir ugdymo departamento direktorius Edmundas Balasevičius.

Be to, planuojama, kad iki metų pabaigos absoliučiai visuose lopšeliuose-darželiuose bus sudėti plastikiniai langai ir naujos durys. Taip bus įgyvendintas projektas, kuris truko ketverius metus. Jam savivaldybė skyrė 4,5 mln. litų.

Penktadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas bei Švietimo ir kultūros departamento direktorius E. Balasevičius lankėsi vaikų lopšelyje darželyje „Aušrinė“, kur apžiūrėjo remonto darbus.

„Mūsų darželyje yra dvylika grupių, remontuojamos šešios. Keičiami vamzdynai, įrengiami nauji tualetai, dušai, naujai dažomos sienos, įrenginėjamos grupės ir kt. Tikimės, kad iki rugsėjo 1-osios bus baigti visi darbai. Darželis „Aušrinė“ sulaukia dvigubai daugiau tėvelių prašymų priimti vaikus nei turime vietų. Šiuo metu darželyje yra 230 vietų, bet jį lanko 295 vaikučiai“, – kalbėjo lopšelio-darželio direktorė A. Trumpickienė.

„Tenka pripažinti, kad Šilainių mikrorajone šiuo metu trūksta darželių. Beveik visi jie yra perpildyti. Ateityje čia teks steigti dar bent vieną darželį. Džiugu, kad darželių vadovai savo pareigas atlieka labai atsakingai, ne tik rūpinasi, kad jų įstaigose dirbtų geri specialistai, bet ir ieško įvairiausių būdų padaryti darželius jaukesnius ir gražesnius“, – sakė Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: