Bendradarbiavimo sutarties pasirašymas
(c) Lietuvos sveikatos mokslų universiteto archyvo nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) pradėjo bendradarbiauti su kasmet tarp geriausių Lietuvos mokyklų patenkančia Kauno J. Jablonskio gimnazija.

Šių metų birželio 6 d. (pirmadienį) J. Jablonskio gimnazijoje (Aušros g. 3, Kaune) LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas ir Kauno J. Jablonskio gimnazijos direktorius Vytautas Gylys pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Pagal šią sutartį gimnazijos mokiniai bus orientuojami į biomedicinos srities studijas. Jiems atsivers naujos galimybės klausyti LSMU dėstytojų skaitomų paskaitų, bendradarbiauti su LSMU studentais, gabiausieji iš jų galės dalyvauti Studentų mokslinės draugijos veikloje.

Bendradarbiavimas su universiteto dėstytojais gimnazijos mokytojams padės parengti specializuotas gamtos mokslų ir integruotas anglų kalbos programas. Abiturientus universitetas įsipareigoja konsultuoti renkantis egzaminus ar profesiją.

„Su malonumu priėmėme LSMU pasiūlymą tapti jų partneriais, jau dabar jaučiame susidomėjimą, sulaukiame klausimų apie tolimesnius partnerystės planus. Nauda akivaizdi – daugiau mokinių, darbo vietų, erdvės idėjoms įgyvendinti,“ kalbėjo gimnazijos direktorius V. Gylys.

„Per metus turėsime įveikti tokius uždavinius, kaip biologijos, chemijos integruotos anglų kalbos programų parengimas, įstatų perrašymas, kadangi nuo kitų metų esame užsibrėžę tapti viešąja įstaiga, ir daug kitų,“ artimiausio laikotarpio darbus vardijo direktorius.

LSMU tai galimybė pradėti orientuoti ir rengti būsimuosius specialistus dar prieš šiems įstojant studijuoti. LSMU atlikta išsami analizė parodė, jog Kauno J. Jablonskio gimnazija parengia daugiausiai absolventų, patenkančių į šį universitetą. Anot universiteto vadovybės, tai rodo aukštą aukštą biologijos, chemijos, matematikos, lietuvių ir anglų kalbų paruošimo lygį gimnazijoje. Į universitetą tokiu būdu patenka geriau pasirengę, labiau išprusę abiturientai.

„Ateityje norėtume kurti tokį modelį, kai mūsų universiteto gimnazija pritrauktų ne tik Kauno miesto būsimuosius moksleivius. Iš kitų Lietuvos miestų atvykę vyresnieji moksleiviai taip pat galėtų pasirengti gimnazijoje ir sėkmingai patekti į universitetą.

Ši sutartis – tai pirmas žingsnis į glaudesnį institucijų bendradarbiavimą. Ateityje LSMU ketina tapti šios gimnazijos steigėju,“ – susitikime kalbėjo LSMU rektorius prof. R.Žaliūnas.

„Anksčiau galiojęs Švietimo įstatymas neleido kurti specializuotų, pvz.: biomedicinos srities gimnazijų. Tačiau šių metų pradžioje patvirtinus naują šio įstatymo redakciją tokia galimybė atsirado. Norime, kad LSMU studijuotų gabiausi, daugiausiai motyvuoti jauni žmonės“, teigia LSMU prorektorius studijoms prof. Renaldas Jurkevičius.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: