Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokomis ketinimas apmokestinti vyresnius nei 25 metai nuolatinių bei visus ištęstinių studijų studentus neliko nepastebėtas. Sveikatos apsaugos ministrui Raimondui Šukiui per tradicinį Lietuvos studentų sąjungos Padėkos vakarą įteikta Metų improvizacijos aukštojo mokslo labui nominacija.

Ministrui nominacija skirta už tai, kad šių metų Tarptautinę studentų dieną Vyriausybėje buvo ketinama pateikti įstatymo projektą, kuriuo būtų diskriminuojami studentai. Lietuvos studentų sąjunga, reaguodama į tai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, surengė masinę laiškų protesto akciją, po kurios Vyriausybė nusprendė atidėti šio klausimo sprendimą.

Vėliau Studentų sąjungą pasiekė Švietimo ir mokslo ministerijos raštas, grįstas statistiniais studentų duomenimis. Remiantis šiuo raštu, Studentų sąjunga išsiaiškino, jog lėšos iš valstybės biudžeto studentų PSD padengti iki šiol buvo skirstomos aklai. Pastebėta, kad Lietuvoje nebuvo analizuojamas realus PSD poreikis 106 tūkst. dieninės ir nuolatinės studijų formos studentams.

Lietuvos studentų sąjungos pozicijai dėl studentų PSD pritarimą yra išreiškusios Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos universitetų rektorių bei Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos.

Padėkos šventėje taip pat paskelbtas metų studentų lyderis, Studentų savivalda, tarptautinis įvykis, metų projektas bei labiausiai atvira įvairovei studentų savivalda. Už ryžtingą vadovavimą uostamiesčio studentų įgulai studentų lyderio varą pelnė Klaipėdos universiteto Studentų sąjungos prezidentė Salomėja Sovaitė.

Už augimą, kuriam nebaisios jokios ekonomikos krizės metų studentų savivaldos titulą atsiėmė Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybė. Taip pat neliko nepastebėtas ir šios studentų atstovybės organizuotas tarptautinis renginys – studentų forumas „The Trade of Successful Experience“. Už studentų atstovų gerosios patirties sklaidą tarptautinėje erdvėje Studentų atstovybės renginys pelnė tarptautinio įvykio titulą.

Metų projektu už atgautą nepriklausomybę ir inovatyvius technologinius sprendimus buvo išrinktas LSP.lt tinklalapis ir duomenų bazė. Ši padėka buvo skirta LSP projekto partnerei ir techninių sprendimų įgyvendintojos kompanijos „Webgroup“ atstovams.

Metų atvirumo įvairovei vardą už žmogaus teisių puoselėjimą pelnė „Eitynės už lygybę 2010, Vilnius“. Padėka įteikta Lietuvos gėjų lygos pirmininkui Vladimirui Simonko bei Lietuvos gėjų lygos projektų vadovui Eduardui Platovui.

Šventinis Lietuvos studentų sąjungos Padėkos vakaras – tradicinis organizacijos renginys, skirtas įvertinti svarbiausius su studentų judėjimu ir aukštuoju mokslu susijusius įvykius bei žmones.

Šių metų renginyje taip pat dalyvavo ir studentus sveikino Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, Valstybinio studijų fondo direktorius Sigitas Renčys, „Drąsinkime ateitį” direktorius Edmondas Babenskas, Studentų sąjungos vienas pirmųjų įkūrėjų Kęstutis Vaicekiūnas, švietimo, šalies politikos lyderiai, kolegos iš jaunimo organizacijų.


Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: